ACUZ - Lucian Cornescu

Go to content

Main menu

ACUZ si L'Aurore

Arhiva > 2013 > Septembrie 2013

Joi 13 ianuarie 1898 - marti 10 septembrie 2013

Curajul cu care Emil Zola a lovit in inalta societate, in Generalii Armatei, de fapt in cei vinovati de degradarea, de intemnitarea  lui Dreyfus, modul in care a decorticat motivele ,  acel curaj a avut doua rezultate. Pentru el o amenda grea, risc de inchisoare, drept care s-a exilat timp de aproape un an, iar pentru societatea  franceza din acele timpuri, o trezire abrupta.

In 1991, "Holding Reporter" creaza si depune la OSIM mai multe titluri de ziare printre care si "ACUZ".  Acesta apare Intai in forma scrisa si in format mare, dupa care, mai tarziu, In format compact. Importanta Internetului, capacitatea sa de a penetra in casele si birourile cititorilor dau ca  rezultat  transferul ziarului  pe acest nou suport.

L’Aurore, ziarul care a publicat "J’accuse" dispare din Franta, ca multe alte ziare, in 1914.

ACUZ incearca, si se pare ca uneori si reuseste, sa faca ceea ce facea pe vremuri L’Aurore: sa spuna adevarul, sa infiereze in mod clar greselile puterii. Prin putere intelegand nu numai presedintia, nu numai guvernul, ci si justitia. Si, evident, si nu numai. In acest context,  paginile ziarului nostru va stau la dispozitie. Atunci cand sunteti nedereptatiti, cand suferiti din cauza nepasarii, sau, mai rau, a celor care va judeca, spuneti-ne ce vi se intampla!

Cu stima,
Redactia


Back to content | Back to main menu