ACUZ - Lucian Cornescu

Go to content

Main menu

Pretul gazelor

Arhiva > M-Z

Diatriba Ambasadorului Frantei, S.E.H. Paul privitoare la “liberalizarea” pretului gazului  natural este, din cel putin trei  motive, curioasa.

Primul Ministru al Republicii Franceze, pe care Ambasadorul sus citat o reprezinta, confruntat cu problema scumpirilor a hotarat pe data de 4  aprilie curent, arbitrul fiind insusi Presedintele Frantei ca pretul gazului sa fie blocat “au moins pendant l'anee 2011” (cel putin pana la sfarsitul acestui an). In... conformitate cu normele europene.

Al doilea motiv... ingerenta , neplacut vizibila in modul in care Guvernul actioneaza in incercarea de a iesi din criza.

Al treilea fiind – ceea ce Ambasadorul nostru ar trebui sa stie-, sumedenia de noi oferte de gaze ce vin, si in Franta dar si in Romania din partea unor foste republici sovietice devenite independente.

Exemplu ,in domeniul produselor rafinate al azerilor fiind eleocvent si creind premizele unor scaderi de preturi de aproape 15%. Ori, stiindu-se ca gazele se platesc in dolari precum petrolul, si ca  dolarul, pentru moment, pare muribund...


LUCIAN CORNESCU
PRESEDINTE EXECUTIV AL UNIUNII ZIARISTILOR PROFESIONISTI DIN ROMANIABack to content | Back to main menu