ACUZ - Lucian Cornescu

Go to content

Main menu

Parteneri (I)

Arhiva > 2016 > Aprilie

Ce faci cand vezi ca ai parteneri, fie stupizi, fie rau voitori?

Acum cateva decenii, Carter, bigot, pe acea vreme presedintele Americii, a reusit sa destabilizeze Iranul, obligand practic familia Sahului sa paraseasca puterea.

Putin mai tarziu, speriata de radicalismul molahilor, a inceput sa l inarmeze pe Saddam Husein, pe irakieni, ca sa blocheze Iranul. Inarmat putin inainte tot de ei. O data inarmat, Saddam si-a amintit ca o bucata din Irak fusese data candva Kuweitului si... cu armele americane, a cotropit Kuveitul si a luat-o inapoi. Drept care, americanii, jandarmii autodecretati ai lumii, au cheltuit - din banii Kuveitului - cam 50 de miliarde de dolari si... l-au eliberat. Ceva mai tarziu, "au creat" fenomenul. Al Kaida. Stiti ce fu dupa.
Exemplele prostiei americane nu se opresc aici. Creandu-si un alibi, plecand de la o dezinformare, Bush tinerelu' distruge Irakul, creand in fapt o alta problema greu de gestionat. Isi baga nasucul in toata zona care pluteste pe o mare de titei si destabilizeaza o sumedenie de alte tari. Tunisia, Libia, Siria etc. Pare-se ca in numele interesului superior al Americii...

Dupa cum vedem, s-au gandit ei bine si au creat o "primavara araba". In zona musulmana, acea zona in care si fara ei se razboiau de secole suniti si siitii etc. Milioane de oameni nevinovati pe drumuri sau inghesuiti in campusuri, zeci de mii de morti nevinovati. Milioane de refugiati care vin si schimba in mod ineluctabil Europa. Revenire probabila in evul mediu.

In numele profundului ilegal drept la ingerinta dupa ce au creat haos in Iugoslavia, dupa ce insa au luat bataie in Somalia, au creat acelasi lucru in tarile suscitate, creaza azi acelasi lucru in Europa. La ei "ar putea accepta cati va zeci de mii de refugiati in cinci ani..."
Si azi Obama critica un candidat la presedintia americana pentru ca spoune, vazand haosul sus citat, ca nu-l vrea si la el acasa.
In acest context ce intentii par sa aiba jandarmii auto proclamati cu noi?
Romania este prinsa in clestele intereselor comune ale Ungariei si ale Rusiei, azi, ambele expansioniste. Cu binecuvantarea Germaniei. Departe de America, care are alte treburi mai urgente de rezolvat. Solutia gasita de Departamentul de Stat American pare a fi cea de a nu se baga, de a lasa Romania sa se descurce singura. Pentru americani Romania cu sau fara Ardeal, cu sau fara o parte din Moldova... tot ramane un camp de antrenament. La Deveselu, la Kogalniceanu... etc. Prea departe ca America sa doreasca sa se intereseze de Ardeal, dar prea aproape de Rusia... Lasitate? Pragmatism?
Cert este ca diatribele, de fapt repetatele ingerente ale Ambasadei SUA de la Bucuresti, par a fi motivate de dorinta ca ea, America sa nu mai fie iubita, admirata etc de populatia Romaniei. De unde intrebarea din titlu...
Pe de alta parte pozitia Romaniei in cadrul Comunitatii Europene este jalnica. Romania devenita bantustan, feuda mai are vreun interes de a fi pe acolo? Nu credem!
A fost o vreme, acum cam 25 de ani, cand am creat ARNA-Asociatia Romana Pentru Neutralitate Activa.
Pe atunci, Romania avea inca o armata. Padurile, terenurile agricole, industria, erau... romanesti.
Azi nu ! Dar totusi, asa cum este azi, mai are Romania capacitatea de redeveni o tara libera si... respectata? Noi credem ca da.

Back to content | Back to main menu