ACUZ - Lucian Cornescu

Go to content

Main menu

De ce?

Arhiva > 2012 > Noiembrie 2012

De ce?


Presedintele larg invalidat in fapt acum cateva luni, acel presedinte impus de cativa inalti functionari de la CEE si… evident de Mme Merkel, ne cere sa nu cumva sa "zgariem" onoarea sus zisilor. Ca si cum Comunitatea Europeana se limiteaza la domniile lor.

A fi in CEE presupune datorii si beneficii. Atunci cand, la cererea politicoasa a Fondului Monetar se vine cu ideea de a micsora cu 80 de miliarde bugetul alocat in special agriculturii tarilor fie emergente fie adinc lovite deja de criza, atunci, fara a prezenta scuze cuiva este normal sa fie infierati sus zisii inalti functionari.

Sa fim clari. Comunitatea Europeana este in colaps. Moneda euro atarna de cateva ultime fire. Economia CEE este in criza. Cea mondiala de fapt asisderea. Ceea ce ne duce cu gandul la lucruri infinit mai grave decat la onoarea nereperata a unui Barroso, a unei Reding etc.

Israelul este gata sa intre in razboi. Probabil ca totusi ne dam seama ca tinta nu este Hamas-ul, ci Iranul. Un razboi declansat acum in Golf ar duce la o convulsie profunda a intregului Islam, la un blocaj previzibil al unei parti din petrolul ce vine de acolo, la marirea brutala a pretului energiei si... la aprofundarea crizei economice. Asta in cel mai bun caz. O spun pentru ca in celalalt caz , cel comod,cel la care se gandesc marii politicieni de noi cocotati, cel exprimat candva de Maltus, cel care ar permite gratie unui razboi planetar iesirea din criza economica si mai ales din cea alimentara, evident cu pierderi de miliarde de vieti, in acel al doilea caz, cert, nu cei cativa inalti functionari vor suferi.

Trebuie cumva in acest context sa fim preocupati de onoarea lor? Au domniile lor asa ceva?

Revin la Basescu. Rolul unui presedinte este si de a se ocupa de bunastarea natiunii. El a uitat acest lucru. Rolul sau este si de a face dreptate de exemplu prin gratiere atunci cand Justitia da gres. Stanculescu,generalul, care are 85 ani a cerut acea gratiere. Basescu… a surzit. Rolul unui presedinte este si de a-si depasi orgoliile mici neesentiale. Cert nu de a se razbuna pe  un fost prim ministru,pe Nastase pentru ca s-au certat candva cand stateau in acelasi bloc... Este si cel de a spune clar NU la Bruxelles atunci cand Romania, noi, ar putea pierde 8 miliarde de euro... Basescu refuza! Basescu doreste sa-si menajeze aliatii (cei de mai sus).

Si vrea Basescu sa fie ascultat cand da lectii?

Sa fim seriosi! Nimeni nu ataca CEE, dar oricine este fondat sa atace prostia catorva functionari de pe acolo (acelasi lucru fiind valabil si privitor la un ambasador ciudat, si despre un departament de stat de pe undeva de peste ocean).


Lucian Cornescu

Back to content | Back to main menu