ACUZ - Lucian Cornescu

Go to content

Main menu

Un preot statea

Arhiva > 2015 > Aprilie

Un preot şi un dascăl stăteau pe marginea şoselei cu o pancartă în mână pe care scria:
“Sfârşitul e aproape. Căiţi-vă!”
Pe lângă ei treceau maşini şi imediat după fiecare maşină se auzea o buşitură şi o explozie.
După o vreme, dascălul întreabă: –
Părinte, nu ar fi mai bine să scriem pe pancartă “Podul din faţă este rupt”?


Nu sunt preot, nu sunt nici dascal, dar citind textul ce urmeaza, text venit din America, nu pot sa nu-mi pun aceeasi intrebare, cea a dascalului…

Quote

Ne pregătim de război :)) - adică Europa se pregătește - sau este împinsă, să înfrunte Rusia - iar bătălia se va da în România și Ucraina și nu în Germania sau Franța... Nici vorbă de Polonia sau statele baltice - și deși cu enorme deosebiri militare între ele - au fost doar motivarea inițială.  De fapt, ele au servit drept sperietoarea care-a creat momentul îngrijorării atacului rusesc și acceptarea europeană a "pericolului" iminent... Statele ca România dau însă din coadă la gândul a două trei avioane de luptă la preț redus sau chiar pe gratis... Cine știe, poate și vreo două tancuri acolo - și-o praștie electronică ca să fie masa bogată...

Germany to bring back 100 tanks

Germany plans to bring 100 mothballed tanks back into service in an apparent response to rising tensions with Russia over Ukraine.

Read more:
http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-32257543

unquote

Acum multi ani, putin dupa “revolutie”, atunci cand Romania oscila intre un obicei cromozomic indus, cel al CAER-ului si al Pactului de la Varsovia pe de o parte, si cel de a se apropia de “vestul salbatic”, pentru a da un ghiont celor care decideau soarta natiunii, am creat cu cativa amici o asociatie. ARNA. Asociatia Romana Pentru Neutralitate Activa.

Primul care a aplaudat si ne-a intrebat daca avem nevoie de sustinere, a fost, atunci, E.S. Ambasadorul  URSS, mai tarziu al Rusiei. Cei, ai nostri, care aveau de hotarat viitorul natiunii, au plasat si ei o casuta pe roti, al carui geam permitea fotografierea celor care intrau si ieseau de la sediu… Dandu-si astfel timp de gandire? Cert este ca dupa putin timp, de la cuvinte... pai au trecut la fapte apropiindu-se, repejor, de NATO si de U.E. A fost, atunci, doar un ghiont…

Acvum, dupa mai multi ani, se intampla ceea ce Thomas Malthus, creatorul teoriei ce ii poarta numele, explica pe atunci, fiind un bun economist, ca fiind o necesitate. Cea de a evita ca natalitatea sa depaseasca resursele ce ii permit sa subziste.
Resursele, si cele alimentare, si apa dulce, sunt azi mult mai mici decat populatia. Nu se vede, pentru ca noi avem sansa de a trai in o zona binecuvantata dar…

Dar China are probleme endemice legate de o populatie “excedentara” si sta de multisor cu ochii atintiti pe o parte din fosta URSS si asta in pofida unui blocaj al natalitatii; in Africa  si nu numai exista sute de milioane de persoane subnutrite si care mor fie de foame si de sete, etc etc.

In ritmul actual al cresterii demografice – doar in anumite zone - ar trebui, cam in 20 de ani, sa avem doua planete!
Si atunci... ei bine... si atunci, cei care decid soarta populatiei mondiale ajung incet-incet, nemaifiind capabili sa faca altceva, la punerea in practica a Malthuziansmului.

Rusia, din nou expansionista are in fata ei o coalitie doritoare de a pune mana pe bogatiile subsolului  Siberiei. China are nevoie de un spatiu vital mai intins. Germania oscileaza intre o veche si profitabila relatie cu Rusia si dorinta americana de a avea acces la petrolul si gazele, la materiile prime rusesti.

In acest context unde va incepe batalia in Europa?
Ucraina, Romania, poate Bulgaria, sunt un perfect teatru de razboi. La inceput!!!
In Asia ex-sovietica, probabil in acelasi timp, alt teatru. In fosta Persie, in Iran, in Irak, in Yemen, in Emirate... si acolo lupta este previzibila. Tot pentru a dispune de ceea ce subsolul lor poate da. China, Europa, Japonia, multe state sunt dependente de petrol si gaze.
Tabloul este negru si confruntarea poate incepe oricand.

Daca ARNA ar fi fost drumul ales atunci, cel al neutralitatii, s-ar fi schimbat ceva? Cert, daca privim peste gard, la Elvetia, DA.
Elvetia, o tara micuta, cu un sol care permite, ca la noi, sa fie blocate usor caile de acces terestre, dispune de aproape 500 de avioane de lupta, de o armata compusa din ansamblul populatiei active, bine inarmata si bine motivata, de un sistem bancar care a facut din ea multa vreme un paradis fiscal.

Noi, pe atunci, aveam o armata  bine antrenata, destul de bine dotata... etc.
Azi…
Si totusi ar trebui sa stam cuminti si sa asteptam un inevitabil genocid?
Unii spun ca nu.

https://docs.google.com/file/d/0Byy90v2T8EEuV19rQ0xNSTJtQlU/edit

Altii, precum oile... asteapta. Ce?

O Romanie, cea de azi, cea devenita practic un bantustan, poate totusi sa-si cladeasca un alt viitor?
Fiecare dintre cititorii nostri isi poate exprima parerea si fiecare parere poate fi vitala. Asteptam, noi, redactia, parerile domniilor voastre.

Back to content | Back to main menu