ACUZ - Lucian Cornescu

Go to content

Main menu

Ponta

Arhiva > 2013 > Octombrie

Copilaria cu care Ponta "conduce" guvernul Romaniei, modul in care a "stiut" sa se inconjoare cu cel putin o parte dintre actualii nostri iubiti ministri, a dat  niste rezultate interesante.

In deplina ascultare si cu pantalonii  pe vine, Ponta isi incepe mandatul acceptand intai cele cunoscute ukazuri dictate de un Barroso dezinformat sau... interesat, il continua semnand acel profund inutil pact de "neagresiune" cu administratorul delegat al aceluiasi Barroso, ma refer la dom’ presedinte al Romaniei, dupa care, in loc sa faca ceea ce era primordial dar si cerut de cei 7.4 milioane de oameni care si-au pus in el sperantele si incerederea, adica sa schimbe imediat un intreg pachet de legi fie inept, fie la ordin create si cert nu in avantajul cetateanului, in loc de a face acest lucru spuneam eu, el, Ponta, copil minune al mamicii sale si probabil si al socrului, cel care l-a impins pe acel fotoliu, ce face?

Lasa lucrurile asa cum erau, lasa, ceea ce este si mai rau, sa fie terfelita aproape iremediabil imaginea Justitiei, lasa sa fie bagat la inchisoare, deavalma, un fost prim ministru, cel care i-a fost si creatorul dar si mentorul, (dovada de caracter, nu-i asa?), lasa sa fie bagat la inchisoare un ministru, Babiuc, care a avut ca singura vina interesul Armatei, lasa in inchisoare alti doi fosti ministri, sa ne amintim celebra dar mai ales si rizibila afacere a "caltabosului", lasa sa apara idei nastrusnice date din nou croite impotriva cetateanului, codul rutier cel nou dar si, politic aberant, se supara  cu presa adaugand pe sest un articol, 81, (?) in noua lege a insolventei, creaza noi taxe si impozite, se imprumuta mai departe aruncand pe spinarea propriilor sai copii precum si celorlalti plata inapoi, nu creaza locuri de munca, nu creaza consum, nu creaza bunastare.

Pe plan intern incapabil sa-si apropie  "serviciiile", Magistratura, probabil Armata. Pe plan extern Ponta se adevereste a fi,odata "cantarit"un pres, comod, si cu care isi curata talpa cizmelor (in mod politicos, cert) cei de la Bruxelles si nu numai ei.

Privind acest jalnic tablou incepem sa intelegem de ce PNL-ul se desparte, incet dar sigur de un PSD prost si el condus dealtfel, un PSD in interiorul caruia "baronii" sunt profund nemultumiti de Ponta, Ponta care nu-i lasa sa se re-imbogateasca, care precum Harpagon, pare a regent  ansamblul centrelor de profit  dar nu si in avantajul lor.

Ponta suparat cu 7,4 milioane de votanti,Ponta  suparat cu presa, singura care il mai ajuta sa si mentina cat de cat o imagine, Ponta suparat cu 6 milioane de conducatori auto, Ponta suparat cu proprii sau baroni,… bref un Ponta care se gandeste sa ne ceara voturile la Prezidentiale.

Oare acest Ponta le merita?

Fara o schimbare imediata dar si profunda  a echipei de "sfetnici", a catorva ministri, fara  a numara pana la 10, des, fara a citi nu Che Guevara ci Machiavel, Metternich, sau, de ce nu  Sun Tzu (sau Tze), mai ales fara a integra ceea ce ar citi, Ponta, ca om politic va dispare.

Cu stima,
Lucian Cornescu


Back to content | Back to main menu