ACUZ - Lucian Cornescu

Go to content

Main menu

Podul

Arhiva > M-Z

Podul

Despre Ceausescu se spunea printre multe altele ca era bun gospodar. Si chiar a fost. Unii ar spune ca ”pe spinarea unui intreg popor” si partial ar avea dreptate. Altii, cei din ce in ce mai multi, cei care regreta garantia unui loc de munca si a unui acoperis deasupra capului, ca a fost un bun conducator.

In fapt, daca“revolutia”din ’89 ar fi avut loc doar cu un an mai tarziu, Bucurestiul port la Dunare ar fi devenit o realitate, blocurile din Bucuresti ar fi fost terminate. Printre multe altele.

O stim cu totii, o vedem, de la el incoace “palaria” (sapca lui Ceausescu) a fost mult prea mare pentru capul celor care sau infipt, efemer, pe scaunul de Presedinte.

O industrie usoara facuta bucati, vanduta des pe un leu (metoda mebo) des abandonata apoi.
O industrie grea  taiata la fiare vechi, vanduta pe doi lei, des in totala contradictie cu interesul national (cimentul, siderurgia...), o agricultura lasata de izbeliste. Rezultarul fiind incapacitatea de a mai stapani somajul, incapacitatea de a stapani balanta import/export, balanta profund dezechilibrata de atunci. Si nu in favoarea Romaniei.

Termin cu un mic exemplu
: podul de la Giurgiu spre Bulgaria. Bulgarii, dupa ce anul trecut si-au reparat partea de pod in cateva saptamani, au micsorat taxa de trecere. Azi, leva, cam doi euro. Ministerulnostru al transporturilor, in dorinta de a ne arata cat de eficient poate fi... nu a facut nimic. Taxa de trecere insa este cu trufie afisata la... sase euro. Ma refer la autoturisme.

Autostrazi neterminate, podul de la Giurgiu nereparat. Podul strategic Calafat-Vidin, neinceput. Despre “drumurile europene” prefer sa tac.  Pe atunci, incapabilii despre care fac vorbire ar fi fost pusi la zid. Azi??


LUCIAN CORNESCU
PRESEDINTE EXECUTIV AL UNIUNII ZIARISTILOR PROFESIONISTI DIN ROMANIA


Back to content | Back to main menu