ACUZ - Lucian Cornescu

Go to content

Main menu

Oliviu Tocaciu

Arhiva > 2014 > Mai

Din cand in cand, uneori din prietenie, alteori doar pentru ca apreciem inteligenta penitei... redam un text primit la redactie. Autorul, OLIVIU TOCACIU-TRANSILVANIUS
avocat pensionar face parte si din prima dar, evident, si din a doua categorie. Ca motiv!

quote:
Preşedintele Traian Băsescu, invitat la Gândul LIVE, a lăudat-o pe Elena Udrea, în contextul cursei pentru prezidenţialele din noiembrie 2014, spunând despre aceasta că, dacă ar candida, are calităţile morale necesare şi că ar vota-o.„Aş pune votul meu în urnă pentru Elena Udrea. Calităţi morale ştiu sigur că are, este un om cinstit, nu ştiu să fi luat bani. A venit cu o stare materială foarte bună în politică, cu Mercedes, cu casă şi cu terenuri achiziţionate înainte de a veni în politică, spre deosebire de alţii. Calităţi morale are, nu ştiu dacă are forţă să ia voturile. Orice om are dreptul la această aspiraţie. Fie că vorbim de Predoiu, Elena Udrea, MRU sau Victor Ponta”, a declarat domnul președinte Traian Băsescu.
Mă gândesc, măi dragă pehlivan keptăn Trăienică …

Pardon!

Mă gândesc, Excelența Voastră, domnule președinte Traian Băsescu, că n-aș mai putea suporta ca soarta să ne fie din nou meschină, parșivă și potrivnică și ca Românii să fie încă o dată prigoniți de Scaraoschi și puși în situația de a nu avea de ales, la alegerile prezidențiale, decât dintre fostele și actualele cutre și curve politice, fie ele masculine sau feminine și fie că au sau nu indulgența sau binecuvântarea Întunecatei Voastre Eminențe.
Ferească-ne al de Sus!

De aceea, unindu-mă în cuget cu profesorul Ion Coja și subscriind propunerii făcute pe saitul dumnealui, zic:

ROMÂNI UNIȚI-VĂ ȘI PROPUNEȚI:
Înalt Preasfinţitul Arhiepiscop onorific Ioan Selejan
al Episcopiei Covasnei și Harghitei,
CANDIDAT LA PREȘEDINȚIA ROMÂNIEI!

Dar dacă, prin absurd, adică de o fi și-o fi să nu fie precum îmi doresc și ca, în final, Dumnezeu să se trezească a fi neputincios în fața jocurilor și sforilor politicianiste, iar noi, Românii, să nu mai avem altceva ce să facem decât să fim nevoiți să alegem și să optăm între finaliștii prezidențiabili Victor Viorel Ponta și Elena Udrea, atunci, cu regret trebuie să vă informez domnule președinte Traian Băsescu, pe dumneavoastră - Supremul Păpușar Șef al Politicianismului Românesc –, că și eu, ghidându-mă volens nolens după virilul instinct politic ce vă caracterizează, îi voi da votul meu pupilei Domniei Voastre, adică apetisantei blondine Elena Udrea.

Și voi proceda așa, nu pentru că ați fi izbutit – drăguțu-I Domnul! -, dragă domnule prezidente Traian Băsescu, să-mi aburiți ori să-mi încețoșați rațiunea și să mă convingeți astfel peste poate de mult despre calitățile morale ale doamnei Elena Udrea, despre cinstea și nearivismul dumnisale și despre feciorelnica sa puritate de om politic, ci datorită faptului că - spovedindu-mă cu rugăminți fierbinți de iertăciune în fața Națiunii Române pentru astă opțiune electorală! – al meu crez este că la acest gest electoral mă obligă normalitatea: dintre două rele, cel mai mic!

Cred sincer că oricare alegător normal – fie el bărbat, fie femeie – ar trebui să opteze pentru o muiere frumoasă și deșteaptă, ba, mai mult, care mai și are curajul să se dea cu parașuta, iar nicidecum pentru o plagiatură de bărbat de stat!

Pentru că oare ce altceva s-ar putea zice că ar fi Domnia Sa, premierul Victor Viorel Ponta, care, recent și dimpreună cu vicepremierul Dragnea și cu doamna Doina Pană, ministrul Apelor, ne-a servit cinica și perversa poantă electorală de a se fi lăsați plimbați-televizați într-o vizită de lucru cu barca pneumatică pe apa dintr-o uliță inundată din satul Beiu (județul Teleorman – fieful electoral al vicepremierului Liviu Dragnea) și unde jandarmilor-edecari le venea apa cu puțin mai sus de glezne?

Desigur, respectând prezumpția de nevinovăție, deocamdată trebuie să-l cred pe cuvânt pe domnul prim-ministru Victor Viorel Ponta, care afirmă că dumnealui nu folosește apelativul „fă” (care, în echivocul dumnealui de nỏn-paysan, ar fi fiind „injurios”) și că nu i s-ar fi adresat cu „fă” doamnei Doina Pană, ministru al Apelor, pe care, după spusele cârcotașilor de jurnaliști, ar fi întrebat-o: „Ce faci, fă, Doina, aici? Aveai chef de nişte inundaţii?”
Observ însă că bășcăliosul nostru prim-ministru s-a preocupat doar în a nega folosirea apelativului „fă”, care nu i-ar sta în obișnuință, dar nu s-a sinchist câtuși de puțin în a nega și zicerea bășcăliei „ Aveai chef de nişte inundaţii?”

În contextul dat, însă, al deznădejdei și al suferințelor celor mai mulți dintre sătenii locuitori ai statului Beiu din Teleorman, era inadmisibil ca să fie făcută de către orișicine o astfel de exprimare bășcălioasă!

Nu numai că bășcălia de la care nu s-a putut înfrâna și abține prim-ministrul Victor Viorel Ponta era nepotrivită și neavenită, o persiflare neinspirată și nelalocul ei, dar, mai mult încă, ea nu poate fi calificată altfel decât ca fiind expresia stupidă, nerușinată și de-a dreptul cinică a unei bătaii de joc nedisimulate la adresa acelor nefericiți din satul Beiu, față de care prim-ministrul nu a avut o adevărată considerație și cărora nu le-a nutrit, în realitate, nici un fel de simțire omenească, de compasiune creștinească, dimpotrivă.

Iar o astfel de atitudine scoate în evidență caracterul pervers al insului premier numit Victor Viorel Ponta!
Căci dumnealui, deși se străduiește cu oricare prilej religios să le arate și să le pară mulțimilor participante de credincioși ortodocși că le-ar fi coreligionar, numai creștin adevărat mie nu-mi pare că este!

Unui astfel de ins, căruia îi lipsesc cu desăvârșire virtuțile morale ale unui adevărat bărbat de stat, eu, ateu slobod la gură fiind, îi contest menirea și îndreptățirea de a fi Președintele României și nu îi voi da votul meu!

Chiar dacă domnul Victor Viorel Ponta și zeloșii dumnealui cântăreți din drâmbă ar pretinde contrariul, recte că dumnealui s-ar putea totuși lăuda cu oarece virtuți și chiar dacă acelea vor fi fiind, poate, acelea sunt mai prejos decât îndoielnice și numai morale nu sunt și nu pot fi numite!
Iată de ce, repet a mea părere: bărbații normali ar fi normal ca să voteze cu Elena Udrea, adicătelea cu o femeie!
Și femeile normale, tot astfel!

Și fără de a se uita nici unii în trecutul madamei ori dacă este ea blondă natural au ba!
Și spun aceasta chiar dacă neobrăzatul de Remus Cernea, răstălmăcind spusa anticului Seneca, va încerca să ne convingă - și în acest caz -de gustibus et coloribus non est disputandum.

OLIVIU TOCACIU-TRANSILVANIUS
avocat pensionar
Bazna, 6 mai 2014

Back to content | Back to main menu