ACUZ - Lucian Cornescu

Go to content

Main menu

Despre democratie

Arhiva > 2013 > Iulie 2013

Despre democratie asa cum pare a fi vazuta de un fost ministru al Justitiei, ma refer la domnul Predoiu, posibil viitor prim-ministru in mintea unora si explicata astfel:
“Colegii mei (procurorii) se vor ocupa peste putin timp de fiecare ministru”.


Fraza venea ca epilog al unei infierari incendiare a guvernarii Ponta. Interesant fiind ca acuzele rostite privind aceasta guvernare erau in primul rand de ordin economic.

“Formatat” la fel de... periferic si deci cel putin la fel de putin cunoscator al acestui domeniu ca si cel de domnia sa aratat cu degetul, primul ministru Ponta.

Amenintatoare fraza rostita citet pe un post de televiziune acum putine zile de domnul Predoiu.
Democratia este o unealta de guvernare multi milenara si care are ca avantaj cel de a da cel putin impresia ca individul are drepturi. Ca are libertati.

In acea emisiune realizatorul il vedea pe invitatul sau ca un posibil viitor premier. Eu, ca pe un reprezentant al epocii tertiare si care se exprima cu acea gratie pre-decembrista caracteristica politrucului.

Nu, nu este sigurul din tabara domnului Basescu care sa doreasca sa-si arate muschii. Sa ne uitam impreuna la ultimele diatribe politice, ma refer la cele ce veneau din acea tabara.

Intai o iesire puerila, o scrisoare, pare-se, adresata de un june, fost student la Sorbona, micut politician “de dreapta”, si adresata primului ministru al Frantei. Puerila dar plina de vitriol… Urmata de sus zisa emisiune televizata. Agresiv, antidemocrat, amenintator asa a fost perceput de multi domnul Predoiu.

Si, in acelasi timp il vedem pe Basescu, oaie blanda, cu o pisicuta in brate. Angelic.
Legand cele doua fenomene ajungem la concluzia ca un regizor prost a incercat sa puna in scena o piesa de doi bani. Politica demna de cea a unor uitate tari fie africane fie... fost sovietice.

Eu, Basescu am devenit baiat bun. Sunt dragut, mangai pisici… Ei, ”ai mei”, ocupa terenul de mine lasat pentru moment liber.

Predoiu a avut in acea emisiune enorma sansa de a avea in fata un moderator bine crescut si inca influentabil, dar nu si cea de convinge publicul. Public care, de cate ori aude diatribe dure, ultimative isi aminteste de “libertatile’de dinnainte de 1989.

Chiar daca masele doresc in mod instinctiv sa fie conduse, ele nu mai accepta forta bruta. De unde un sfat: democratia, domnilor, este singurul mod de a guverna. Nu bata!

Back to content | Back to main menu