ACUZ - Lucian Cornescu

Go to content

Main menu

Discriminare

Arhiva > 2014 > Martie

Dragii mei "alesi",

Redactia a primit un email din care va redau mai jos un pasaj, mesaj la care va rog sa reflectati.Sa o faceti pentruca - in primul rand - unele dintre domniile voastre sunt deja direct concernate, nu azi, dar maine, atunci cand nu veti mai fi parlamentari, in al doilea - pentru ca ati fost alesi si de reprezentanti ai varstei a treia, si ei direct concernati:

Pana acum, in Europa si in Romania, discriminarea se refera, in special, la discriminarea dramatica, de gen - femei vs barbati sau de etnie, minoritati, religie, etc. Exista insa si o discriminare de varsta, care este enumerata intr-un sir de posibile discriminari, dar nu este dezvoltata.

De ex, eu sunt un discriminat, pe criteriu de varsta. Detalii: am vrut sa fac o cariera universitara, inceputa in 1975. Am scris o sumedenie de carti, am respectat tot felul de reguli si conditii, dar ajuns la 65 de "primaveri", am fost blocat de lege, care statueaza si legalizeaza discret o discriminare.

Nu mai pot candida, nu mai pot concura etc. Dar, daca un ins mai functioneaza si vrea sa continue, de ce nu i se da posibilitatea sa avanseze si sa demonstreze, pe baza de argumente si documente ca poate indeplini toate conditiile si participa la concursurile in domeniu? Inclusiv, la concursurile... de imprejurari.

Traim intr un sistem democratic pare-se.Traim intr un sistem al egalitatilor de sanse? Legiuitorul, domniile voastre au de reflectat, de preferinta repede, la acest subiect. Au si de propus o modificare al Legii! Termin amintindu va ca exista, in Asia, tari unde experienta acumulata de varsta a treia este la loc de cinste, noi traind azi intr-o tara in care generatiile post decembriste sunt majoritar sacrificate din... lipsa nu de experienta ci de... scolarizare. De unde necesitatea intrebuintarii capacitatii generatiilor care au beneficiat de o adevarata scolarizare. Ganditi inclusiv in interesul domniilor voastre. Modificati Legea in cauza!

Back to content | Back to main menu