ACUZ - Lucian Cornescu

Go to content

Main menu

Despre gratiere

Arhiva > 2017 > Ianuarie

Despre gratiere

Populatia carcerala este excedentara! Vorbim de un postulat! Din varii motive, guvernul vrea sa devina functionala o lege a gratierii. Tot postulat! Invers, o mare parte dintre cetateni, unii deja agresati, furati, unele violate, batuti si batute, cei care vad ca deja e plina urbea cu ceilalti, cei inca ne prinsi, ei bine, refuza! Si, in fond, au dreptate.

Gratierea colectiva este, cel putin la noi, in tara in care aproape 80% din cei care au iesit din puscarie se intorc tot acolo, o ineptie. Vrea guvernul sa decongestioneze puscariile? Bine, dar hai sa vedem cum ar trebui, evident tinand seama de cele de mai sus.
Propune unei parti din populatia carcerala sa devina utila societatii, sa munceasca in folosul ei. In MINE. Mine de carbune, de cupru, de sare, etc, zone usor de pazit, le micsoram pedeapsa -element negociabil- cu, un exemplu, o treime. Mine avem, de carbune si de sare nevoie avem, cuprul este scump pe piata... Ba ii si platim putin ca sa nu se spuna ca suntem rai...

Credem ca cel putin 10.000 dintre cei 28.000 ar spune da. Si credem ca ar fi si usor de implementat un astfel de program.

Back to content | Back to main menu