ACUZ - Lucian Cornescu

Go to content

Main menu

Basescu vizionar

Arhiva > 2013 > Martie 2013

Basescu, presedintele nostru, marinarul nostru, inginerul, este si vizionar?

Junele ministru Sova ne-a amintit faptul ca Basescu, atunci cand era ministru la transporturi, (cam 7 ani..), se opunea constructiei de autostrazi, gasindu-le inutile, aratandu-l cu degetul ca fiind vinovat.
NU, nu are dreptate! Marinarul nostru era si atunci…vizionar. Ca inginer, in domeniul ingineresc al domniei sale, Basescu aflase cum va fi viitorul. La transporturi…
Am dorit sa inteleg si, Internetul fiind o sursa inepuizabila, uitati ce am gasit. Evident dupa ce gasise ministrul Basescu aceleasi lucruri:   


CARTER COPTER                           http://www.gizmag.com/go/2504/

http://www.aircraftcompare.com/helicopter-airplane/Carter-Aviation-CarterCopter/298

http://moller.com/militarypdf/M600Brochure.pdf
 
SKYCAR400http://www.snotr.com/video/1798/Flying_car_-_Moller_Skycar_M400

http://www.youtube.com/watch?v=bOOQiU5GjoM

http://www.youtube.com/watch?v=tEqMfIJ3XyI

http://moller.com/dev/images/pdf/Skycar%20400%20Brochure.pdf


Lectura “moderna”, vizionarea link-urilor de mai sus, arata de ce NU avem nevoie de autostrazi. Carter Copter a pus deja la vanzare masina/elicopter de el gandita si fabricata. 250.000 de dolari bucata. Mai putin ca Un Rolls Royce, ca un Maybach, ca un Bugatti, etc.

Si acest pret va scadea pe masura comenzilor. Priviti, domnule ministru Sova. Si…ganditi. Ca dl Basescu inca de atunci. La modul vizionar.

Un kilometru de autostrada costa cam 10 milioane de euro, deci cam cat 50 de Carter Copter. Deci, daca se doreste sa facem 1000 de km, mai bine finantam… 50.000 de Carter Copter. Nu?

Pe vremuri apuse circulau si bancuri bune.

Exemplu: la o reuniune de partid de pe timpul lui Stalin, cel ce conducea pe atunci mama Rusie plus aripioare (URSS), un alt vizionar, a spus, raspicat: “Tovarasi! La primul cincinal, toti vom avea biciclete” (aplauze). La al doilea, toti vom avea motociclete (mai multe aplauze); la al treilea toti vom avea masini (sepci in aer, urlete de bucurie), la al patrulea toti vom acea elicoptere/avioane”. O tacere mormamtala se asterne si o voce intreba: dar ce vom face cu ele tovarase? Raspunsul ferm fu: “Pai bine, mai, prostule, daca afla ca se da carne la Kiev si noi suntem la Moscova, cum mergem?”
Revin la realitate…

Evident, Traian Basescu. Marinar nu are nevoie de autostrazi. El s-a obisnuit, dupa revolutie, cu elicopterul. Dar noi ceilalti? Noi privim! Cu naduf!


Tot serios fiind, va confirm faptul ca, de curand, pe e-Bay a fost scos la licitatie un Skycar. Cand m-am uitat eu, ultima licitare era de 1.7 milioane de dolari si… urca. Se pare ca a fost vandut cu 4 milioane.

Exista deci amatori si la acest pret. Dar la 250.000 de dolari? Dar la 100.000 ? Caci, ineluctabil, pe acolo se va ajunge. Cat un Mercedes maricel.

Aviatia, cea pentru pasageri, cea reala, s-a dezvoltat in mai putin de un secol.

Masinile cu decolaj vertical vor fi probabil “comune” ca masinile de lux de pe la noi, si asta in putini, foarte putini ani. De fapt, ele sunt deja disponibile dar se asteapta doar ca sa existe un sistem integrat de calculatoare capabil sa le urmaresca, sa le dea culoare de zbor si de urcare/coborare, etc. Ceea ce va fi disponibil, evident in SUA, intai cam in patru ani. La noi….

Deci, Basescu a fost vizionar atunci, sau nu?

Oricum dragii mei, puneti bani la ciorap
(ca povestea recenta cu Ciprul arata ca doar acolo stau bine) si pregatiti-va! Ineluctabil veti zbura. Unii din post, altii cu elicopterul…

Lucian Cornescu


Back to content | Back to main menu