ACUZ - Lucian Cornescu

Go to content

Main menu

De-ale europarlamentarilor

Arhiva > 2013 > Martie 2013

De-ale europarlamentarilor

Recenta diatriba adomnului Nigel Farage, europarlamentar activ, europarlamentar tare  in discursuri uneori lipsite de baza, discursuri negative atunci cand nu stie despre ce vorbeste, recenta diatriba ziceam, in ceea ce priveste Romania ma face sa fiu obligat sa-i raspund.

Dragul meu europarlamentar,

In Tara perfidei Albion, ma refer la Anglia, cea pe vremuri numita si Marea Britanie, cea care de la batalia canalului de Suez  a devenit putere de secund rang, in acea tara convietuiesc multe natii si  etnii. Ca la noi. Acum putin peste o decada, dar si acum vreo trei ani, patru, ati asistat, la voi acasa, la  revolte dure. Masini si case incendiate, politisti depasiti... etc. Nu imi amintesc ca vreun roman sa va fi criticat.

Noi, romanii, avem 18 etnii care traiesc pe teritoriul tarii noastre. A lor. Printre ei, si tiganii, cei stupid numiti ROMI. Cei luati in brate de voi in ultimii ani, cei pe care ne cereti sa-i educam mai bine, cei pe care... la voi nu-i suportati. Cu inflacarare deci, ati citat cele 20/30.000 de cazuri de romani care, pe teritoriul comunitatii, au fost condamnati. Unii chiar la domnia voastra acasa. Uitand insa cu desavarsire sa dati aceeasi explicatie ca atunci cind se incendiau masini la domnia voastra acasa: cei care au facut acele gesturi erau, majoritar, cetateni ai Commonwealth-ului. Noi avem tiganii nostrii, voi aveti populatia de culoare sau nu  din fosta si mareata Mare Britanie.

Dragul meu europarlamentar, in general te am apreciat cind sppuneai, chiar anul trecut si mie, ca lupti pentru disparitia CEE-ului. Ultimul MCV prost informat, prost redactat, ma face sa-ti dau si mai mult dreptate. Ba chiar am auzit ca exista pe la voi, prin CEE si cativa idioti care au dorit ca in MCV sa fie adaugat, post mortem, o diatriba privitoare la presa. Vorbesc, evident, de cei mai “democrati” dintre europarlamentari...

Da, am scris deja acest lucru, da, ca la noi, printre europarlamentari, exista si cretini. Si da,  Nigel, ai dreptate cand militezi pentru disparitia acestui monstru. Monstru compus din oameni cu interese, cu obligatii, cu dorinte de imbogatire si, unii, fara minte.

Mi-ar face placere, Nigel ca, dupa ce verifici procentul de romi condamnati printre cei 20/30.000 de cazuri citate de tine, sa revii si sa ne spui... adevarul.

Intre timp si daca nu doresti sa vezi cersetori, hoti, batausi de-ai nostri militeaza pentru o stricta interzicere de... intrare pe la voi a celor deja codamnati. ”Voi” sunteti in Schengen, deci eu presupun ca ati respectat criteriile tehnice si ca un JAI v-a spus “Bravo”. Deci, ca puteti. Noi, si noi le-am respectat dar....


Lucian Cornescu


Back to content | Back to main menu