ACUZ - Lucian Cornescu

Go to content

Main menu

Despre istorie

Arhiva > 2016 > Februarie

DESPRE ISTORIE SI SPIRIT NATIONAL

Incepem atragand atentia asupra unui fapt devenit, din cauza servilismul stupid, ineluctabil. Guvernarea Romaniei se face deja de la Bruxelles si de la Strasbourg. Guvernare presupune guvern. El este deja si la Bruxelles si la Strasbourg. De ce sa mai avem si la noi inca unu’?
Niste indivizi de la CEDO obligă România să renunțe la Dragobete: „Numai Ziua Sf. Valentin celebrează dragostea în diversitatea sa.”
Niste cretini parasutati in Ministerul zis al Educatiei Nationale au ce au cu istoria, se gandesc cu sirg sa o elimine. Sa nu mai fie invatata.
Cătălin Hârcionosu, secretar de stat în Ministerul de Interne, ar fi declarat pentru Cotidian Zilnic că Ministerul ia în considerare redactarea unei propuneri de Hotărâre de Guvern care să amendeze cu sume de la 400 – 800 de lei portul de straie populare de Dragobete. Servilism? Prostie? Amandoua?

ESTE OARE UTILA ISTORIA?
“Misia istoriei este a ne arăta, a ne demonstra această transformație continuă, această mișcare progresivă a omenirii, această dezvoltare a simtimentului și a minții omenești. “ Nicolae BĂLCESCU
“Vorbind și gîndindu-mă, parcă mă cobor pe niște cărări uitate în suflet, și parcă ici-colo se face lumină, și dintr-o dată ceva uitat se deslușește,și aceasta se numește o istorie veche. “ Mihail SADOVEANU

Ţine minte cineva dintre dumneavoastră, stimaţi cititori ai acestor rânduri, să fi lipsit din sufletul românilor sentimentul naţional? Şi atunci, nu înţelegem de ce idei venite, împrumutate de la fistecine - sau impuse de fistecine - trebuie aplicate, implementate, legiferate împotriva normalităţii, a învăţării istoriei, geografiei, limbii românilor? Ne folosesc nouă astfel de iniţiative? Categoric, NU. Le folosesc altora, de pe dinafară, sau poate unor falşi români? Poate, da. Totuşi, nu vreau să mă gândesc la o nouă politică antinaţională iscată de false ONG- uri chiar de pe lângă guvernanţi. Mă gândesc mai degrabă că există şi proşti. Unii care confundă europenismul cu lepădarea de românism. Fals, greşit domnilor tehno-democrato-isteţi: europenismul nu poate exista decât prin suma naţionalurilor. Distrugerea credinţei, armatei, învăţământului pot fi scop pentru unii neprieteni, sper că nu şi pentru cei inca considerati de noi ca fiind români.

Şi tocmai în acest sens, limba română bine cunoscută şi folosită în toate normele ei, istoria naţională învăţată cu dragoste şi interes, geografia politică, economică şi fizică a patriei coroborate cu cunoaşterea culturii altor popoare, de alături şi de mai departe, vor continua a duce la afirmarea naţionalului românesc în universul european.

Explicatie adresata strict celor care vor sa inlature istoria din scoli: ce este nationalismul?

NAȚIONALÍSM (‹ fr. i) s. n. Ideologie și politică derivate din conceptul de națiune, cu diferite accepțiuni, în funcție de condițiile istorice și de obiectivele forțelor politice. În sec. 18-20, n. a contribuit la cristalizarea conștiinței naționale și la formarea națiunilor și statelor naționale, mai întâi în Europa, iar apoi în Africa, Asia și America Centrală. Sursa: DEX '09
NAȚIONALÍSM s. n. Doctrină politică bazată pe apărarea drepturilor și aspirațiilor naționale. [Pr.: -ți-o] – Din fr. nationalism ; Naționalism n. caracter propriu unei națiuni. Sursa: Lazăr Şăineanu, ed. a VI-a (1929)

Si cum se cheama Ministerul care da salariul celor carora nu le mai place istoria Romaniei? Cumva National???
Probabil ca vina ne apartine pentru ca unii dintre noi, majoritatea, au votat ca prostii si au ales din nou... prost. In dorinta de a incerca sa-i facem sa gandeasca inainte de a vota cu piciorele din nou, terminam amintind ce scria candva Constantin Tanase:

Pleac-ai nostri, vin ai nostri, noi rămânem tot ca prostii
Ne-am trezit din hibernare Si-am strigat cât am putut: Sus Cutare! Jos Cutare! Si cu asta ce-am făcut?
Am dorit, cu mic, cu mare (oare?), Si-am luptat, cum am stiut, S-avem nouă guvernare, Si cu asta ce-am făcut?
Ca mai bine să ne fie, Ne-a crescut salariul brut, Dar trăim în săracie, Si cu asta ce-am făcut?
Pentru-a câstiga o pâine,multi o iau de la-nceput, Rătăcesc prin tări străine, Si cu asta ce-am făcu
Ne-am trezit din hibernare Si-am strigat cât am putut: Sus Cutare! Jos Cutare! Si cu asta ce-am făcut?


Back to content | Back to main menu