ACUZ - Lucian Cornescu

Go to content

Main menu

Stiinta

Arhiva > 2015 > Ianuarie

Ştiinţa se răzbună ca o femeie: nu când o ataci, ci când o neglijezi. (Acad. Grigore C. Moisil )

Dupa cum aflaram, ultimul guvern „Ponta” este compus nu din tehnicieni, ci din politicieni.

Tinand seama de acest aspect, ei, tehnicienii, isi permit sa... se afle in treaba, ba chiar mai mult, sa si dea sfaturi:

Stimate domnule politician, presedinte de partid politic, prim ministru,... etc etc, stimate domnule Ponta,

Pentru ca economia unei tari sa permita bunastarea (printre altele) a populatiei, exista un singur sistem rational. Cel care trece prin utilizarea brumei de fonduri, fie cele obtinute de la plebe, de la noi, fie cele smulse societatilor private (ca pe cele de stat deobicei le fianantati), fie obtinute din imprumuturi, cele ce vor incovoia generatiile viitoare, nu pentru a plati salarii si pensii, nu pentru a inbogati pe ultimele sute de metri cativa apropiati (nu spunem ca ii ajutati, ci doar ca aveti un strabism profund divergent in cazul domniilor lor), ci pentru a crea, prin proiecte noi, locuri de munca.

Iar dupa aceasta lunga si docta fraza... explicatia:

Autostrazile cu plata creaza locuri de munca? Evident. Termniarea canalului Bucuresti-Raul Arges-Dunare (cel pentru care UE a bugetizat oricum 1,7 miliarde de euro), creaza si el locuri de munca? Evident! Orice infrastructura, fie rutiera, fie feroviara, fie lacustra, este creatoare de locuri de munca dar nu numai. Si, stimate domnule inca Prim Ministru, sa va explicam: un somer este asistat, financiar vorbind, de catre stat (de fapt de cei care nu sunt...). Acel somer, odata incadrat in ”campul muncii”, din asistat devine platitor de impozite si taxe. Deci, dublu beneficiu. In loc sa-i dam bani ca sa traiasca... ii luam bani. Cu care ce facem dom’ premier? Pai... ii investim in alte proiecte lucrative.

Azi, dom’ premier, copii domniei voastre dar si ceilalti, au de platit, candva, cam 5000 de euro de persoana? Nu, aveti dreptate, nu este adevarat, caci aceasta suma este de platit de fiecare cetatean. Sugar, copil, adult, pensionar.

Ca vreau sau nu tot rebuie sa va amintesc cate ceva: in 1989 Romania nu numai ca nu avea datorii, ci avea de recuperat cateva miliarde de dolari de la diferite tari cu care facea comert. Asta depasind faptul ca avea in tezaur peste 3 miliarde. Da, tot de dolari.

Pe atunci lucrau numai  in constructii aproape un milion de oameni (trustul Carpati?).

Tot pe atunci nu se punea problema de a gasi o slujba, ca de... era obligatorie.

Acum, dupa acesti 25 de ani, Romania gestionata in general de „guvernari politice” des de oameni de buna credinta dar „nescoliti”, inapti de a percepe un sistem macro economic, inapti de a intelege ce inseamna prospectiva economica, ea, Romania, de fapt noi, copii nostri, traim oare mai bine?

Da, avem un pasaport si da, cam 10% dintre noi traim bine. Dar restul? Probabil ca 50% dintre noi suntm fie la pragul dintre saracie si supravietuire, probabil ca peste 30% suntem sub acel prag, si da, ce mai ramane dintre noi... traim. Mai mergem pe ici pe colo in Bulgaria vara (la noi e si scump si des, si prost). Mai luam autocaru’ si ne facem o vacantuca de 7 zile, bref... traim.

Acesta fiind jalnicul rezultat din ultimii 25 de ani!!

In numele acelei turme de care aveti nevoie ca sa fiti votati din cand in cand, noi, cei multi, incepem sa va spune NU.

Nu mai contati pe voturile noastre daca ne inselati (aceasta nu se va aplica din plin si in cazul noului Presedinte de tara daca ne va dezamagi!!!)

Nu contati pe noi daca ceea ce veti face va semana cu ceea ce altii facura in acesti 25 de ani!

Inchei, domnule Ponta, confirmandu-va ca pana si in politica exista repere care au caracter de obligatii.

Si da, G. Moisil are dreptate. Nu neglijati stiinta, oamenii scoliti pentru ca doar ei sunt capabili sa redreseze un sistem gangrenat. Cel pastorit de domnia voastra.


Back to content | Back to main menu