ACUZ - Lucian Cornescu

Go to content

Main menu

Intre ciocan si nicovala

Arhiva > 2012 > Noiembrie 2012

INTRE CIOCAN SI NICOVALA


Pozitia presedintelui Basescu, cea din cadrul recentelor negocieri de la Bruxelles, cea legata de sumele ce vor putea fi alocate fiecarei tari intre 2014 si 2020, este execrabila. Pe de o parte cum sa nemultumeasca grupul celor care l-au mentinut pe scaunelul de la Cotroceni, spun scaunel pentru ca in realitate "vox populi" l-a dat jos de pe fotoliul prezidential, pe de alta cum sa calce in mod grosolan Constitutia Romaniei care, ea, cea pe care a jurat, ii creaza niste obligatii. Printre care cea de a apara interesele Romaniei.

Daca si-ar fi lasat putintel acasa vanitatea - in acest context orice om care gandeste politic ar fi facut-o, s-ar fi imbolnavit subit si l-ar fi lasat pe Primul Ministru sa se duca, sa dea cu bita si, probabil, dar mai tarziu, sa ia o scatoalca dupa ceafa…

Si termin cu un sfat, stiind ca asta il agaseaza. Machiavel, Sun Tzu (sau Tze), Talleyrand, Metternich, mai tarziu Kissinger (Every statesman must attempt to reconcile what is considered just with what is considered possible. What is considered just depends on the domestic structure of his state; what is possible depends on its resources, geographic position and determination, and on the resources, determination and domestic structure of other states) sunt de citit si, tinand seama de realismul ce emana de pe-acolo... de acum incolo... de urmat.


Lucian Cornescu

Back to content | Back to main menu