ACUZ - Lucian Cornescu

Go to content

Main menu

Basescu

Arhiva > A-L

Un Presedinte de tara, Ion Iliescu, a lasat  ca sa fie tinut la Jilava timp de patru ani un general. Ma refer la Iulian Vlad. Motivele nu apartin numai istoriei ci, evident, dupa un timp, si noua. Si va fi mult de vorbit despre ele.

Mai de curand, un alt Presedinte de tara, ma refer de aceasta data la  Traian Basescu, a lasat ca unii nostalgici sa-si tina o promisiune. Cea de a-l incarcera, tot la Jilava, pe un alt general. Pe Victor Atanasie Stanculescu. Care are o vina majora oprind coloanele armatei care erau deja in Bucuresti, a permis sa aiba loc ceea ce, pudic, noi numim revolutie.

In ambele cazuri, adevaratii vinovati sunt cei care au instrumentat cazurile si care, cu o coloana vertebrala mai elastica decat cea a meduzelor (care nu au asa ceva) au dat verdictele. Evident, ele, meduzele, ar trebui sa fi fost si sa si fie la Jilava! Nu Generalii!

Presedintele actual, Traian Basescu, are pe biroul sau cererea de gratiere, de fapt cererile, ce il privesc pe Gen . Stanculescu.
Stanculescu este bolnav si are peste 82 de ani. Nicaieri, in lumea civilizata, nu este tinut in inchisoare cineva la aceasta varsta!

1 Decembrie, data la care ar fi un act “curat” din partea Presedintelui, cel de a semna gratierea, se apropie.

Stiu, din surse diverse, ca s-a incercat un santaj asupra Presedintelui caruia i s-a cerut sa-l lase sa moara pe Stanculescu la Jilava. Dar a ceda la acel santaj ar fi dovada, pentru multi, foarte multi, a faptului ca Romania este condusa, azi,de… o alta  meduza.

Vreau inca sa cred ca Basescu are minte si ca poate cantari anumite realitati. Vreau sa cred ca, un bun jucator, el (si acum ma refer la o anumita discutie avuta, se spune, de domnia sa cu Culita Tarata) el, Basescu, stie ca un baraj poate ceda oricand. Dar, fie in amonte, fie in avalul insulei… Cotrocenilor.


LUCIAN CORNESCU
PRESEDINTE EXECUTIV AL UNIUNII ZIARISTILOR PROFESIONISTI DIN ROMANIA


Back to content | Back to main menu