ACUZ - Lucian Cornescu

Go to content

Main menu

Despre Ministerul Public

Arhiva > 2014 > August

SCRISOARE DESCHISA ADRESATA DOMNULUI PRIM MINISTRU AL ROMANIEI, DE FAPT AL CETATENILOR ACESTEI TARI

Despre Ministerul Public II

In scrisoarea deschisa transmisa ieri si pe care o puteti gasi pe www.acuz.org am vorbit indelung despre noua "orientare" data de clona doamnei Monica Macovei, ma refer la doamna Kovesi, fostului PNA devenit DNA.

Tinand seama de reactiile primite ma simt obligat sa completez acel articol si sa explic mai amplu ceea ce cred ca ar trebui facut:

Guvernarea "Basescu" si-a creat, pentru a incerca sa perdureze, mai multe bastioane. Printre ele Curtea Constitutionala, varfurile Inaltei Curti de Casatie si Justitie, varfurile Serviciului de Comunicatii Speciale, o parte din varfurile serviciilor secrete si... majoritatea CSM. La care se adauga, evident, DNA.

In acest context, presupusul apus de soare al erei Basescu fiind o ipoteza logica, asistam la o incercare -pe fata- de distrugere a oricarui opozant. Ma refer la cei care au facut si care fac cate ceva, nu la masa statica a nemultumitilor, a celor care doresc o schimbare radicala.

Drept care, unicul mod de a depasi sus zisele redute, bastioane bine ancorate, este cel al crearii unei structuri capabile sa lupte cu ele. Cu aceleasi arme.

Ministerul Justitei a dispus de un serviciu secret, SIPA. El trebuie, precum pasarea Phoenix. ..revigorat. Pe de alta parte, crearea unui "Corp de Control", format din judecatori “nealiniati” ar permite verificarea, pe de o parte a elementelor ce provin de la SIPA, pe de alta a modului de functionare real al CSM. Ar deveni astfel o contrapondere salutara cel putin in cazul magistratilor, azi fugariti de procurorii DNA (ceea ce distruge imaginea si credibilitatea actului de justitie), SIPA avand ca obiectiv verificarea sus zisilor procurori. Altfel spus, cele doua noi organisme fiind capabile sa “moralizeze”alte doua...., pe cele existente.

Ca sa fiu clar: nu doresc disparitia CSM, nu doresc disparitia DNA. Doresc doar revenirea lor la... motivul real al existentei ca entitate a ficaruia dintre cele doua. Si, ca sa fiu si mai clar: este antiproductiv modul lor actual de functionare caci nu mai "functioneaza in interesul cetateanului" ci -vadit- al unei infime minoritati sau/si a breslei.

In masura in care vreunul dintre candidatii la functia suprema isi va insusi aceasta mica parte dintr-un program si de guvernare (chiar daca vorbim de alegeri prezidentiale) dar si de un "viitor altfel" al Romaniei, acel candidat va avea si votul meu.

Cei care vor "rasfoi" articolele din "ACUZ" vor vedea si ca nu suport usor sa vad ca tara mea a devenit un penibil homeland, un bantustan, o feuda. Iar cei care sunt capabili sa inteleaga jocul politic international, cei preocupati realmente de viitorul Romaniei, vad in norii grei care se apropie repede de noi, in utilizarea lor, modul de a schimba lucrurile.

Reinstaurarea Califatului, pentru moment in jumatate din Siria si din Irak, accesul sau la sursele de petrol de la Mosoul (printre altele), situatia exploziva din Libia, din nou surse de petrol, ne arata ca "mentorul nostru preferat", SUA, nu mai are, dupa multiplele greseli facute pe plan international in ultimele doua decenii, capacitatea de a fi jandarmul planetei. Anexarea Crimeei, problema generala a Ucrainei, si asta ne arata schimbarea radicala a "fortelor". Situatia din Gaza... Un numar mare de focare, de nori negri!
CEE, din care facem parte, seamana cu un batran bolnav si care se taraie, gafaind in baston. Ceea ce nu l-a impiedicat, prin vocea domnului Barroso, in 2012, sa... joace stramb, speculand pe naivitatea noastra. Atunci epocala!

In acest context, probabilul "deal" dintre dl Basescu si serviciile americane care aveau candva nevoie de inchisori in zone mai ascunse in care sa-si aduca opozantii, in majoritate din Golf, este clar depasit si cum americanii sunt... pragmatici... Si tot in acest context modul "moral" (moralizator) al reprezentantilor locali ai departamentului de stat american, decoratiile acordate doamnei Kovesi... au aceeasi lipsa de valoare. Idem privind posibilele foste acorduri cu dl Barroso, cu dna Merkel.

In ultimii aparoape 10 ani s-a incercat revenirea la "o mana forte", la un regim pre-decembrist. Am avut prim ministri care nu au respectat Constitutia, nici legile, nici macar hotararile definitive ale Justitiei. Am avut, avem inca, un presedinte, larg invalidat, dar... acolo, la Cotroceni, presedinte care incearca, si il inteleg, sa-si salveze viitorul. Experienta presedintilor din Irak, din Libia, din Tunisia, din Egipt, soarta lor, fiind, pentru T Basescu un exemplu... de evitat.

Suntem o tara cu peste 16.000.000 de adulti care vor fi chemati la vot. Am fost, indelung ,intai obisnuiti sa mergem cu fruntea sus, sa nu acceptam dictate, am fost, mai de curand, incovoiati de un regim comunist totalitar. Am fost, candva, acum 24 de ani, capabili sa strigam "huo". Ajutati putintel,ca de...
Vin alegerile. Votul meu va fi cert dat unui candidat capabil sa stie ce inseamna de fapt FMI, B.M., capabil sa aiba un alt limbaj cu functonarasii acestor mari institutii financiare, va fi dat unui candidat care va fi capabil sa "simta" momentul cand va putea face astfel ca, cine stie, poate si din mandrie, sa redea independenta tarii mele.

Nu este greu, trebuie doar sa stie sa piloteze "la vedere" printre norii grei de care facusem vorbire si, la momentul oportun, sa... gaseasca portita de cer albastru dintre ei.


Back to content | Back to main menu