ACUZ - Lucian Cornescu

Go to content

Main menu

ICCJ (II)

Arhiva > A-L

CSM + ICCJ + Diferitele Instante de diferite grade + Decani de Barouri...


In ultimii douazeci de ani, increngatura politico-familiala
, ca sa nu vorbim de interese pur mercantile, au creat o imensa increngatura. Peste tot! Soata, sotul, copii, rubedenii de gradul doi, trei... amanta, evident colegii de partid (indiferent daca al celui unic de dinainte sau cel pe cale de a incerca acelasi lucru acum), toti, claie peste gramada se regasesc in institutiile suscitate. Si, evident, nu numai acolo.

Scandalul recent de la ICCJ legat intai de doua judecatoare, dupa care o sefa de sectie, aici fiind doar inceputul, este si el doar un exemplu. Sefa de sectie, cea pentru care jurnalistii de sectia ei de curand judecati ca sa se stie daca... sunt sau nu intelectuali, si-o merita cu varf si indesat! Hotararea sectiei domniei sale fiind antologica.

Invers, sincer, nu cred ca Gabriela Barsan s-ar cobori acolo unde se doreste sa credem. Cred insa ca fistecine doreste sa-si puna odrasla, ruda... sau pe sine insusi pe scaunul de judecator la CEDO, scaun ocupat de multi ani de sotul doamnei sus citate!
Sot, soata, copii, rude, amante. Unii la CSM, altii la ICCJ, altii prin tribunal. Unii judecatori, altii avocati, altii notari, altii procurori sau politisti. Ceilalti... politicieni.

Si vrea cineva sa credem ca se poate moraliza aceasta profesie?? Cat de naivi ar trebui sa fim pentru a crede asa ceva? O justitie curata? Neaservita politic? La noi??insa va intrebati daca se poate,raspunsul este DA.
LUCIAN CORNESCU

PRESEDINTE EXECUTIV AL UNIUNII ZIARISTILOR PROFESIONISTI DIN ROMANIA


Back to content | Back to main menu