ACUZ - Lucian Cornescu

Go to content

Main menu

Despre andropauza la oamenii politici

Arhiva > 2013 > Iulie 2013

Despre andropauza la unii oameni politici

Exista barbati care inca de la 50 de ani resimt o serie de neplaceri de natura fizica si psihica datorate scaderii secretiei unui hormon.Testosteronul. Sindromul clinic constă în anumite simptome (capacitate redusă de concentrare, iritabilitate,). Toate aceste modificări nu se produc brusc, ci treptat, ele fiind urmarea unui declin hormonal gradual. Factorii ce contribuie la instalarea andropauzei sunt: consumul excesiv de alcool, etc.

Simptomele psihice includ tulburari de dispozitie, neliniste, agresivitate, depresie, dementa…

Meseria de om politic este pentru unii la fel de covarsitoare ca o nevasta geloasa. Trebuie sa-i acorzi cam tot timpul, sa fii atent la ce-i place, sa stii sa o mangai… Sa o satisfaci!

Doar ca fraza de mai sus se aplica maselor in cazul omului politic, celor care voteaza.

Unii oameni politici, odata ajunsi la anumita varsta, cea a geloziei, a irascibilitatii, a agresivitatii, din dorinta de a continua sa mai stea pe un "scaun" nu mai tin cont de nimic. Nici de mase, nici de interesele acestora. Drept care, atunci cand apare un adversar se polarizeaza pe distrugerea acestuia, uita de orice altceva. Chit ca distruge tot ce exista in jur.

Aplica politica distrugerii totale a tot ce poate fi util adversarului. Distrugand si imaginea unei tari, populatia dezarmata a acesteia, deja imbolnavita de el in trecut.

Incerc sa-i gasesc scuze lui Traian Basescu ale carui iesiri au un iz clinic. Ma abtin de multa vreme sa depun o plangere penala impotriva domniei sale. Este Basescu responsabil de moartea fizica, in ultimii ani, a unui numar impresionant de batrani neajutorati si carora le a luat painea de la gura? A unui numar mare de oameni deveniti someri si impinsi la sinucidere? De ucidere prin nepasare? Spitale inchise! Medici prost platiti si care pleaca (peste 10.000). De pauperizare dusa la extrem a multora?

Dar... interesul national? Regionalizare astfel gandita incat anumite zone sa devina intai cu totul
autonome, dupa care… Oare ce este "interesul national"?

Mai stie cineva ce scrie in art 1 al Constitutiei? El, inca Presedintele Romaniei  a uitat. Din dorinta acerba de a nu pierde o pozitie, un scaunel, dorinta exacerbata a  unui scorpion cu sange rece? Sau ca efect al andropauzei?

Back to content | Back to main menu