ACUZ - Lucian Cornescu

Go to content

Main menu

ANAF vs grupul Intact

Arhiva > 2016 > Februarie

ANAF VERSUS GRUPUL INTACT SI ANTENA3

Din punct de vedere juridic ANAF are dreptul de a se comporta ca proprietar, de fapt ca reprezentant al acestuia.

Sa incepem cu inceputul:
Un individ, devenit presedinte de tara, fost smecheras de prin portul Constanta, devenit marinar si repede si invatacel al vechii securitati, tot repede numit capitan de cursa lunga, devine imediat dupa revolutie om de baza al "celui mai tanar vechi partid", al liberalilor. Evident, dupa disparitia cuplului Ceausescu si a camarilei de "apropiati', zona politica era libera. Smecherasul nostru devine repejor ministru, intelege ca poate profita de incultura politica a maselor, "canta" pe registrul lor si... putin mai tarziu, devine presedinte. De tara! Din acel moment, Romania manelista castiga teren. Glumeam. In fapt, din acel moment serviciile secrete, cele create ca instrument la dispozitia puterii, ele castiga teren. Basescu are si opozanti politici, oameni care nu se sfiesc in a critica excesele domniei sale, oameni care insa nu tin cont de... zodia ,cea de scorpion, a domniei sale. Basescu este razbunator. RANCHIUNOS!
In sistemul creat de dansul, prin numiri de procurori, de judecatori, de presedinti de Curti etc, ideea de respect a Constitutiei, a legilor, este incet data la o parte. Avem cazul proceslor lui Adrian Nastase, caz in care Inalta Curte, strict din cauza lipsei de coloana vertebrala a unora dintre judecatorii sai, indiferent de sex, se face de ras. Obedienti, cei care au acceptat sa se prostitueze, condamna. Ranchiuna lui Basescu venind, la inceput, de la o cearta intre vecini. Si el si Nastase locuiau in acelasi spatiu si, odata, in curtea comuna... au avut vorbe. RANCHIUNA.
Avem cazul Voiculescu ceea ce ne aduce la Antena 3.
Dan Voiculescu a creat un grup de presa solid, grupul Intact. Cinci televiziuni, radiouri, presa scrisa... Om de afaceri, nu se sfieste sa caute si sa preia oportunitati. Si... ajungem la ICA.
In fapt, omul de afaceri cumpara un bun la un anume pret. Inaintea sa, sute de alti oameni de afaceri au cumparat fabrici si uzine pe doi lei, ceea ce stim cu totii. Metoda MEBO, vanzarea de catre stat prin interpusi a ceea ce mai multe generatii au construit, etc. Deci, Voiculescu cumpara cu cateva sute de mii de dolari o cladire, un teren. Nu face sa dispara ICA, nu instraineaza bunul cumparat. Ranchiunosul nostru, scorpionul, cel care, evident, este departe de a fi mai "curat" decat Voiculescu, este tare suparat pe Antena 3, deci pe Voiculescu.
Apare un procuror obedient, raspunde la comanda si creaza un dosar penal. Santajeaza o experta ca sa umfle o presupusa paguba. Si, de la 600.000 de dolari, valoarea cumpararii de catre Voiculescu a Institutului de cercetare alimentara, ICA, procurorul nostru "gaseste" o paguba de... 60.000.000. Din aceeasi moneda. Judecatorii onesti, da, exista si sunt multi, refuza sa se preteze la o mascarada injositoare. Si... peste noapte, apare o individa, tanara judecatoare, careia i se arata... Valhala. Raiul. Este "urcata in grad" peste noapte. Judeca in cateva zile, putine, un dosar pletoric si.., face ce i se ceruse. Condamna la 10 ani proprietarul trustului, condamna si alti oameni, confisca bunurile imobile, conturile etc ale lui Voiculescu, arunca in strada familia directorului ICA confiscandu-i casa. Moral? Nu? Si ce daca?!
600.000 versus cei 60.000.000 confiscati. Acesta, istoric, este cel de al doilea proces care face de ras Justitia.
Odata confiscate, bunurile, printre care si locul de unde emite Antena 3, Antena 1, Euforia etc, trec in proprietatea statului. Plecand de la un proces rusinos, de la o palma peste imaginea Justitiei, palma acceptata precum precedenta de CSM, ajungem la faptul ca un proprietar, ANAF, presat de aceeasi judecatore, individa care nu a ezitat sa-si atace sefa de instanta facand plangere impotriva ei pentru ca nu ar fi depus toate eforturile necesare in gasirea conturilor bancare ascunse, ale societatilor off shore ale familiei Voiculescu, conturi si societati "visate" de domnia sa, ANAF deci, presat, isi trimite oamenii sa ceara ca antenele sa paraseasca proprietatea devenita a statului. In 5 zile.
Repet, din punct de vedere juridic are dreptul de a o face.
DOAR CA:
A proceda la evacuarea posturilor presupune aproape imposibilitatea lor de a mai emite. Si, aici oare LEGEA INCALCA CONSTITUTIA, LEGEA SUPREMA?

Art. 30 – Libertatea de exprimare
(1) Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile.
(2) Cenzura de orice fel este interzisă.
(3) Libertatea presei implică şi libertatea de a înfiinţa publicaţii.
(4) Nici o publicaţie nu poate fi suprimată.
Spuneam ca tot acest circ scabros i se datoreaza lui Basescu, indiferent daca direct sau indirect. Si... demonstram astfel:
Respectand hotararile de justitie, Antenele, care functioneaza in localurile devenite proprietatea statului, cer sa li se faca un contract de inchiriere. Bat la usa statului timp de doi ani. Si tot in acelasi timp, "statul"nu raspunde.
Ministerul de Finante este o entitate platita din banii contribuabilor. De la ministru si pana la portar. Rolul sau este, evident, de a colecta cat mai multe fonduri si cu care sa imbunatateasca viata de zi cu zi a cetateanului. In acest context, refuzul nu poate fi altfel decat... politic. Si... pagubos. Cine a vrut disparitia grupului de presa?

CE AR TREBUI FACUT ACUM, DAR IMEDIAT DE SUS ZISUL MINISTER PRIN ANAF?!

Simplu. Respectand o alta hotarare de justitie, cea care da dreptul de preemptiune al Antenelor sa devina chiriasi sau proprietari ai cladirilor, el ANAF, avand acum si valoarea sus ziselor imobile, cheama Antenele si le propune fie inchirierea, fie cumpararea. Acesta fiind SINGURUL mod moral de a termina acest penibil balci. Dar si... legal.
A nu face acest lucru presupune ca "baietii lui Base" sa faca precum magarul cand nu vrea sa mearga inainte. Cu toate cele patru picioare. Nu asa se face, domnule general! Ca sa il parafrazez pe fostul presedinte de tara: "nu e bine"!
Suntem intr-un an electoral. Restul presei, cea locala dar si cea internetionala, isi vor avea un cuvant greu. Cei din cauza carora ar fi din nou batjocorita Constitutia vor fi aratati cu degetul. Repetitiv.

Back to content | Back to main menu