ACUZ - Lucian Cornescu

Go to content

Main menu

Deveselu

Arhiva > 2016 > Mai

Deveselu
Nu am nimic impotriva Americii, ma refer la poporul american. Singura mea sora, medic, traieste acolo de o viata, copii ei mari, sunt nascuti acolo. Veri de-ai mei, un adevarat trib, in N.Y, in Sacramento, etc .Dar....
Penibilele explicatii date de ambasadorul SUA cel ce “functioneaza” pe plaiurile noastre carpatine, cele legate de lista invitatilor la Deveselu, noile sale ingerente in politica interna a Romaniei, discalifica inca o data Departamentul de Stat american.

In contextul dorintei de schimbare a presedintelui Camerei Deputatilor, Hans Klemm, fost ambasador american, pe o parte intr-o insulita, Timor (1.100.000 de locuitori), dupa care secretar de stat al sectorului H.R. (human resources) al Departamentului de Stat American, ambele functii... de prim rang, ceea ce arata in fapt cat de putin importanta este Romania pentru America, debarcat la noi in bantustan (ne meritam apelativul), intervine si... il felicita pe dl Zgonea. Mai mult, isi baga nasucu’ in domeniul juridic, explicand ca nu trebuie schimbat Codul Penal. Oare in SUA exista o pedeapsa pentru subminarea economiei nationale? Dar pentru complot? Complot impotriva securitatii nationale, a statului de drept, complot impotriva presedintelui SUA, complot impotriva ordinii, etc.? Daca da, si da,pe dl Klemm, eu nu l-voi numi niciodata “excelenta”, nu merita acest apelativ; pentru ca ori preia copilareste ce ii spun “cei vechi” din ambasada sa, ori... mai rau. La domnul Klemm... Patriot Act. La noi complotul a disparut din codul penal, iar Klemm nu doreste schimbari...

Revin la penibila sa explicatie de ieri privind invitatii. Aderarea Romaniei la NATO i se datoreaza cumva si premierului roman de pe atunci? Lui A. Nastase? Era invitat? Inexistentele inchisori ,nu de mult,ale serviciilor secrete americane de pe teritoriul Romaniei, cam patru spun unii, cele pare-se acceptate de un presedinte roman de pe atunci? Era invitat? Deveselu, perla costisitoare in multe vieti umane daca se declanseaza un conflict candva, i se datoreaza si carui fost premier obedient ? Ponta era invitat? Klemm vine si vorbeste de lista? Rusinoasa explicatie si cert nu facuta de un adevarat diplomat. Era mult mai credibil daca spunea ca... nu a fost informat lasand “greseala” pe umerii altora. Dar nu, el a tinut sa se exprime. Evitand a spune ca ambasada sa nu doreste sa-l vada pe Ponta revenind, evitand a spune ca nu -i recunoaste merite lui Nastase. Penibil!

Dar, de fapt, de ce sa ne miram, atunci cand se stie ca fiecare tara isi merita conducatorii, Klemm erijandu-se ca parte a sus zisei conduceri? De ce sa nu ne spunem ca Romania, tara devenita piata de desfacere, bantustan, codasa in lumea a treia sau fruntasa poate in a patra, merita un astfel de ambasador american? De, palaria, celebra palarie care se numea candva coroana, mai tarziu sapca - in cazul lui Ceausescu, se dovedeste din nou a fi infinit prea mare pentru Herr Johannis. Pana acum, ii cam acopera urechile. Un adevarat presedinte ar fi taxat fiecare iesire “lipsita de diplomatie” si a reprezentantului SUA, dar si a oricarui alt “sfetnic”.

Back to content | Back to main menu