ACUZ - Lucian Cornescu

Go to content

Main menu

DNA

Arhiva > 2015 > Septembrie

DNA, Oprescu si… «suspiciunea rezonabilă»

Noul Cod de procedură penală nu defineşte noţiunea de suspiciune rezonabilă ceea ce permite multe...„Plenul Senatului a adoptat proiectul Guvernului de modificare a Codului Penal si Codului de Procedura Penala. De asemenea, in plen a fost adoptat si amendamentul a trei senatori privind inlocuirea sintagmei "suspiciune rezonabila" cu "indicii temeinice" la dispunerea arestarii preventive, din Codul de Procedura Penala. Camera Deputatilor este camera decizionala.” Si...nu se grabeste...

Deviza DNA: IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
Plecand de la devenitul antologic caz al domnului Grebla, stiti, chestia aia cu strutii…, amintindu-ne de cazul Rarinca, gandindu-ne la cazul Nastase,… -lista modului de instrumentare a dosarelor de catre doar cativa procurori slugarnici,putini dar care pateaza un intreg Minister Public- este pletorica-, ne-am intrebat daca deviza de mai sus se doreste a fi o anagrama (exemplu : după căderea lui Napoleon, anagramiștii au născocit următoarea anagramă a numelui său: Napoléon Bonaparte = Bona rapta leno pone „Înapoiază bunurile furate pezevenghiule”). Sau o simpla ironie. Si, daca tot ne am pus intrebarea, in dorinta de avea si un raspuns, am publicat acum cateva zile cate ceva despre cazul Ponta.

quote:
Ponta, prim ministru, este acuzat si asta pe baza unor «cercetari docte» ale unor procurori, de faptul ca ar fi daunat (eludat in a plati) statul cu aproximativ 50.000 de lei. El prin cabinetul domniei sale. Atunci cand era avocat si avea un cabinet. Si, o vedem cu totii, DNA nu a ezitat, nu ezita sa dezechilibreze credibilitatea unei intregi tari, a Romaniei in incercarea penibila de a face placere unui numar extrem de restans de personaje. Cu Herr Iohannis in frunte, acesta fiind doar partea de deasupra, cea vizibila a icebergului…
In aceeasi perioada, un alt cabinet de avocatura, cel al unei «prime foste prezidentiabile», ma refer la Av.Graziela Barla, face niste matrapazlacuri maricele de genul: fals, uz de fals, intrebuintarea unor documente oficiale ale unei societati in care era asociata, toate dand ca rezultat o dauna adusa statului mai mare.
In acest caz existand o plangere penala depusa de cateva luni bune impotriva sa de catre societatea lezata. Si care, cu cunostinta DNA care a cerut ca ea sa fie instrumentata de Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bucuresti… doarme. Cu spor !

Doua dosare practic in oglinda si doua feluri de a le instrumenta.
Verificarile, in ambele cazuri, au fost facute de organele de cercetare si… Si daca in cazul Cabinetului Ponta nu s-au gasit alte (pana acum) probleme, in celalat caz, cel al Cabinetului Barla, da. Cu prisosinta si insumand « indelicateturi » fata de stat de peste zece ori mai mari decat cele, alegate de procurori in cazul Ponta.

Doua dosare in oglinda, doua cabinete de avocat dar… Dar «prioritatile» DNA fiind….
unquote

Lucreaza DNA «la ordin»? Sau, doreste DNA sa primeneasca clasa politica punand in locul celor ostracizati “elemente” ce poarta labelul de calitate DNA-SRI?
Daca la ordin…de la cine ar veni ordinele? De la americanii bucuresteni? Prin vocea celui numit (in traducere) «macelar» si de soarta dar si de curand de A. Severin?
Cazul Oprescu, ultimul «instrumentat» de DNA, a inceput cu stangul.
1. In mod imoral, caci bazat de delatiune si pe «utilizarea – obligatoriu prin santaj - al unor terti, ei vinovati, prin incercarea de a inscena un flagrant.
2. «Utilizarea» nu a unui complet ales in mod aleatoriu ci, fiind duminica… pare posibil a fi fost cu grija ales, ceea ce lasa un gust amar.
3. «Circ mediatic» si care, ca in cazuurile de mai sus dau impresia unui dosar la ordin caci… vin alegerile peste cateva luni pentru primari iar Oprescu avea, pana acum mai putin de doua zile, toate sansele de a avea un nou mandat, indicele sau de credibilitate fiind net superior al oricarui alt candidat.
Evident, DNA ne spune in propriul comunicat ca: Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Traduc: intai iti distrugem imaginea - a se vedea cazul Grebla-, dupa care… mai vedem. Si daca gresim, ce? Ne bate cineva? Ne zboara cineva din ministerul public pe care il prostituam? Nu! Si atunci?...
Noi, redactia nu spunem ca Dl.Oprescu «a luat» sau nu. Nu noi facem ancheta. Dar, dandu-ne cu presupusul, va punem o intrebare :
Oprescu este primar general de 7 ani. In acesti 7 ani, primaria Bucurestiului a cheltuit 6 miliarde de euro. Se spune ca primarul ar fi «primit» 10% din acei bani… Ar avea, deci, bine dositi, 600 de milioane de euro. Pai daca ar avea doar jumate, doar o patrime, ar mai avea nevoie sa ia o spaga de 25.000 de euro? Asta stiind ca este vanat de DNA? Nu pare putin copilaresc «flagrantu’» ? Nu seamana cu acel vechi flagrant din istoria cu… caltabosii? Dar cu cei cativa zeci de mii de dolari din cazul Nastase, dolari care, atunci cand fu vorba de ei… nu fusesera inca tipariti de americani ?
DNA, cea ce se doreste prin propriul slogan impartiala, integra si eficienta…sa aiba oare, cel putin la un anumit nivel o complet alta deviza?

Sa fie arhaicul F.U.C.K ?
Nu, nu este vorba de o injuratura ci, asa cum spuneam, de un arhaism. Acest termen vulgarizat astazi era(pretind unii) abreviatia unui edict regal: «
Fornication Under the Consent of the King». Cei care (in afara familiei regale) doreau sa procreeze, afisau pe poarta casei acea abreviatie. (Wikipedia).

Etimologii au si alte explicatii, multe. Precum DNA!
Nu stiati?

Back to content | Back to main menu