ACUZ - Lucian Cornescu

Go to content

Main menu

Al patrulea Reich (III)

Arhiva > 2013 > Martie 2013

Al patrulea Reich (III). Nobilimea germana

Semnul distinctiv al nobilimii germane este “von”. Von Taxi, Von Mettenheim…

Ceea ce orice om interesat de istoria politica a Europei a putut aprecia la ea fiind si verticalitatea si,
in secolul trecut, faptul ca a stiut sa ramana departe de sistemul hitlerist. Pe ei, in acea perioada ii gasim in mod majoritar in armata germana si nu in SS (destul de rar in SA). Pe ei nu-i gasim decat in mod marginal in conducerea lagarelor mortii, loc unde au fost gazati si arsi peste sase milioane de civili, nu-i gasim printre cei foarte apropiati lui Hitler. Ii gasim in armata si, pe unii chiar gata sa se sacrifice pentru disparitia regimului celui de al treilea reich.

Altfel zis,
pe ei  nu-i putem incrimina nici pentru holocaust si nici pentru slugarnicie.

Ceea ce ma duce la Ambasadorul Germaniei in Romania, Von Mettenheim si la diatriba domniei sale din ultimele zile pe un post tv.

Lui ii raspund astfel:

Excelenta,

Eu fac parte dintr un grup de indivizi care se che
ama ”romani”. Suntem cam 20.000.000. Pretindem (da, suntem visatori) ca suntem, inca, independenti, egali si cu poporul german si cu celelalte popoare ce fac parte din CEE.
Nu am pus la indoiala independenta poporului german, nu am influentat, direct sau indirect (a se intelege prin PE, prin cei ce conduc efemer CEE) politica interna a acestei tari, cea pe care o reprezentati.

Privind Schengen, ei, aici, avem un punct de vedere clar.
Intrarea Romaniei in Schengen precum si intrarea mai de mult a Germaniei trebuie sa fie acceptata STRICT pe aceleasi criterii.

Orice alt mod de a “functiona” fiind  nu numai ilogic ci chiar si…
disonant!
Pot intelege dorinta Germaniei  si a altor state de a- si proteja forta de munca.In acest context pot chiar intelege lasitatea Germaniei care in ceea ce priveste aderarea Romaniei la Schengen a stat ascunsa in spatele Olandei. Pot intelege de ce.

Interese pur economice, comerciale,
Romania fiind in partener important. De fapt, o piata de desfacere importanta pentru produsele germane. Sa te superi cu cumparatorii tai, evident prostie. Si, atunci, stai ascuns in spatele Olandei ale caror interese economice sunt mult mai mici.

Ceea ce insa nu pot si nu doresc sa inteleg este cum isi permite Ministrul de Interne german, ma refer la HANS PIETER FRIEDRICH sa dea lectii Romaniei. Stat totalitar Romania?
Stat corupt Romania? Dar Kaiserul? Dar Hitler? Dar, azi, doamna Merkel?Germania, responsabila in ceea ce ne priveste, acum mai putin de un secol de moartea, de genocid al cetatenilor romani si asta indiferent de etnie, ea, Germania care este responsabila de moartea in ultimele doua razboaie mondiale de moartea a peste 50.000.000 de oameni, ea, Germania, nu are dreptul sa dea lectii. Nici de moralitate, nici vorbind de relatia intre rusinosul MCV, prost documentat si partinic si Schengen, de derapajele noastre interne. Juridice si politice.

Germania are fata de noi, victimele ei,
o obligatie: cea de a repara ceea ce ea a facut in trecut! In acest context si evident doar in masura in care Germania mai are ceea ce asiaticii numesc “the face”, ea, Germania ar fi trebuit ca la JAI sa ceara ea insasi integrarea Romaniei in Schenghen.

Evident,
nu am avut prea multe iluzii. Si, tot evident, nu cred ca HANS PIETER FRIEDRICH, generic vorbind nepotul celor care ne au omorat o parte din neam sa aiba “the face”.

CEE ul devine din ce in ce mai clar o povara? Merge cu doua viteze? Una rezervata tarilor emergente si alta…
Germaniei? HPF, demn reprezentant al actualei Germanie ne a dovedit acest lucru.

CEE se va sfarama? De fapt al Patrulea Imperiu Germanic , al patrulea Reich va dispare?

Probabil.
Probabil, pentru ca indiferent cat de letargica este azi Europa, indiferent cat de comod pare a fi sa ai un stapan care sa “gandeasca” pentru tine, atunci cand iti ajunge cutitul la os…

Da,
cred ca disparitia acestui tip de CEE este si utila dar si ineluctabila.

Excelenta, i
n Franta, o familie importanta, cea a Tuluzilor, extrem de bogata candva, extrem de apreciata si careia un rege ii propusese un titlu de duce, a refuzat si si-a creat o deviza: “Roi ne puis, Duc ne veux”. Va reamintesc acest lucru doar ca sa-mi exprim mirarea fata de diatriba domniei voastre. Chiar daca stiu ca rolul unui ambasador este si cel de a reflecta punctul de vedere al guvernului sau…

Lucian Cornescu


Back to content | Back to main menu