ACUZ - Lucian Cornescu

Go to content

Main menu

Prostie sau lasitate?

Arhiva > 2014 > Ianuarie

Lasitate sau prostie?

Cu surle si trambite, Baroul Bucuresti a confirmat public «exmatricularea» din randurile sale a unui avocat, fost prim ministru.

Presupun ca ati facut o facultate. Indiferent care. Ati invatat, ati platit, ati promovat. Aveti o diploma. Nu ati profesat doar pentru ca nu ati dorit, dar ati acceptat (rugat fiind), sa faceti parte dintr-o organizatie, in cazul nostru fiind vorba de unul dintre cele doua Barouri de pe atunci; in acelasi timp, dand prin prezenta domniei voastre o anume credibilitate sus-zisului Barou. Prin raport cu deontologia acelei organizatii - (si nu doar) pentru ca nu ati profesat vreodata - nu ati putut gresi. In nici un fel! Pe criterii, spune radio sant, de razbunare pur personala a unui personaj, ati fost condamnat la inchisoare.

Baroul nostru la care sunteti "arondat", dupa multa si profunda gandire, are o zvacnire. Va exmatriculeaza. Sa vedem de ce:"Potrivit Consiliul Baroului Bucuresti, ca urmare a celor doua condamnari, a fost lezata imaginea profesiei de avocat". Ridicol? Numarul de avocati indelicati si care profeseaza fara probleme este maricel. O vedem doar "citind" plangerile impotriva unora dintre ei facute... la Barou. Lezeaza oare ei "imaginea profesiei"? Sa fim seriosi.

Cam asa arata hotararea Baroului Bucuresti de ieri. Baroul este oare util? Sa vedem :

Atunci cand un avocat are un litigiu cu un client rau platnic, nu Baroul il apara, ci tribunalul. Si asta desi avocatul cotizeaza lunar.

Avocatii sunt obligati sa cotizeze numai la casa de asigurare a Baroului. Daca avocatul isi face socoteala, vede ca daca si ar fi lasat banii in banca, ar fi castigat mult mai mult in final. Cum se cheama obligatia de a cotiza doar la o anumita casa?

Sa fim insa cinstiti si sa spunem ca da, ca Baroul nostru este util caci daca, cumva, vreun client al vreunui avocat are ideea de a reclama sus zisul avocat, el, Baroul, devine brutal activ. Prin celebra sa comisie de disciplina, comisie care, tot dupa multa si profunda gandire... da dreptate, in general… avocatului. Numarul de plangeri asa cum spuneam.... Numarul de rezolutii in favoarea celor care s-au plans este... infim. Daca sunteti cumva curiosi sau daca aveti vreun dubiu, cititi rapoartele facute de sus zisa comisie privindu-i propria «activitate».

Revin si... conchid spunand in mot citet ca onor Baroul Bucuresti, prin hoatarea despre care am facut vorbire, nu-si a lustruit in vreun fel blazonul.


Back to content | Back to main menu