ACUZ - Lucian Cornescu

Go to content

Main menu

Incapabilii

Arhiva > A-L

Inepti!


Meseria mea a vrut ca in ultimii patruzeci de ani sa calatoresc. Mult, si de predilectie cu avionul.

Avion care, mai tarziu, a devenit o pasiune. Faptul ca am invatat sa pilotez mi-a dat multe placeri dar si responsabilitatea constanta a vietilor celor care zburau cu mine. A fi pilot presupune sa inveti cam tot timpul. Tabloul de bord se schimba, se modernizeaza. Restul aparatului la fel. Relatia cu turnul de control si ea. Vorbeam de mine ca pilot privat.

Sa ne gandim acum la cei carora le incredintam viata noastra, dar care vor fi responsabili si de cea a ineptilor care le au “recalculat” salariile si pensiile. Pilotii de linie! In lumea intreaga ei ies tineri la pensie pentru ca stresul pe de o parte dar si, medical vorbind, modul lor zilnic de viata, altitudinea, ii consuma. Mult mai repede decat pe “geniile” care au imaginat, lafaindu-se intr un scaun efemer, noile grille de pensii si salarii.

Si care, imbuibati, ingamfati, inutili, nu inteleg nimic. Politica se vrea a fi o meserie ignarilor! Un calcul constant, o prospectiva, o capacitate de a face ca un intreg popor sa traiasca mai bine.

Voi ,cei care plecati de la premiza ca “dupa voi potopul”, voi ce faceti? Vreti sa ne scoateti cu orice pret in strada pentru a demonstra ca avem o tara neguvernabila! Nu veti reusi.

Voi, incapabilor, plecati odata, lasati locul liber pentru cei care isi iubesc semenii si care stiu ce inseamna economie, politica, viata. Si sa nu uitam, responsabilitatea!

Plecati odata!!LUCIAN CORNESCU
PRESEDINTE EXECUTIV AL UNIUNII ZIARISTILOR PROFESIONISTI DIN ROMANIA

Back to content | Back to main menu