ACUZ - Lucian Cornescu

Go to content

Main menu

Capitan de cursa lunga

Arhiva > A-L

DE CE OARE VA TRIMIT ACEST TEXT SI… DESPRE CINE ESTE VORBA?

Fundatura in care ne arunca actualul Presedinte este grava. Inteleg dorinta domniei sale de a castiga viitoarele alegeri prezidentiale dar modul in care “functioneaza”este antinomic cu obligatia capitanului de cursa lunga de a face totul pentru a si salva nava si echipajul.

Departe de mine gandul ca domnia sa ar fi destabilizat, psihologic vorbind sau ca “sindromul capitanului de cursa lunga” i se aplica dar, daca tot o sa votam pentru un nou presedinte si, in cazul domniei sale pentru un nou mandat  peste putin timp poate ca un examen facut evident public... nu ar strica.

In acest context, ordinul de mai jos merita sa fie citit cu atentie si, poate, aplicat!


ORDIN nr. 447 din 24 martie 2003
pentru aprobarea Instructiunilor privind examinarea medicala si psihologica a personalului din transporturi cu responsabilitati in siguranta circulatiei si a navigatiei,
Art. 1
Se aproba Instructiunile privind examinarea medicala si psihologica a personalului din transporturi cu responsabilitati în siguranta…navigatiei, prezentate în anexa nr. 1, precum ai organizarea, functionarea si componenta comisiilor medicale si psihologice de siguranta circulatiei, prezentate in anexa nr. 2.

Art. 2
(1) Prezentul ordin este obligatoriu pentru toate persoanele juridice al caror personal are responsabilitati în siguranta…si a navigatiei, precum si pentru persoanele fizice care prin activitatea lor au responsabilitati în siguranta…navigatiei.

Art. 3
(1) Examinarea psihologica consta in: anamneza, observatie si aplicarea integral sau partial de teste, probe colective, probe individuale la aparate, completate cu analiza psihologica a randamentului la locul de munca si de consiliere psihologica.
(2) Examenul psihologic trebuie sa cuprinda minimum 5 probe (teste creion - hartie, aparate). Examenul psihologic trebuie sa urmareasca evaluarea capacitatilor cognitive (perceptie, memorie, gandire), a celor motrice (reactivitate, coordonare) si a celor integrative (atentie, emotivitate, motivatie, structura atitudinal-valorica) si, de asemenea, psihodiagnoza aptitudinal specifica de lucru prin simulatoare si aparate de testare psihologica asistata de calculator, conform functiei pentru care se solicita examinarea.

SE APLICA:
III. TRANSPORTURI NAVALE: Capitan de cursa lunga

Art. 30

Avizul de INAPT TEMPORAR, care are caracter provizoriu, va fi urmat obligatoriu de un aviz cu caracter definitiv APT/INAPT, dupa rezolvarea afectiunii medicale care a determinat retragerea temporara.LUCIAN CORNESCU

PRESEDINTE EXECUTIV AL UNIUNII ZIARISTILOR PROFESIONISTI DIN ROMANIA


Back to content | Back to main menu