ACUZ - Lucian Cornescu

Go to content

Main menu

CCR

Arhiva > 2012 > August 2012

C.C.R.


Prin presedinte interpus, CCR, Curtea Constitutionala a Romaniei, organism creat pentru a verifica constitutionalitatea  propunerilor legislative, concordanta lor cu Constitutia Romaniei, CCR unsa nu prea se stie cum si de cine mai de curand  ca arbitru al divergentelor politice, se plange.

Se plange spundand ca imaginea sa virginala ar fi fost sifonata, cere sa fie luate masuri…
chirurgicale astfel incat sus zisa virginitate sa-i fie redata.

Ca raspuns: "
Da, domnule presedinte al CCR, da, ati reusit, nu toti, doar sase dintre domniile voastre, sa prostituati imaginea aceste institutii. Si da, institutia, CCR, trebuie sa fie protejata.

Intrebarea fiind, o stiti bine…
de cine sa fie protejata? De presa? De cei 7.400.000 de oameni care, majoritate coplesitoare, au votat intr-un anume fel? De cei 8.500.000 care au votat, ei fiind in mod evident majoritatea, sau de sase dintre domniile voastre? Cu un dispret suveran?

Nu cumva trebui
e protejata imaginea tocmai de domniile voastre?? Cine a dus-o in derizoriu? Nu cumva cei sase aratati cu degetul de multime??

Aparitia “eratei”
apartine cui? Faptul de a nu fi tinut cont de “vox populi”, de vot, intr o democratie a carei Constitutie prevede clar preeminenta deciziilor poporului, a cetatenilor, nu cumva tocmai aceste lucruri au dus in derizoriu imaginea CCR?  

Totusi,
va conced un lucru. CCR merita sa si recapete imaginea. Dar cert, dupa un pachet de legi noi care sa-i consfinteasca atributiile, dupa disparitia celor ajunsi acolo pe criterii politice. Printre care va numarati, domnule  presedinte!LUCIAN CORNESCU


Back to content | Back to main menu