ACUZ - Lucian Cornescu

Go to content

Main menu

Ce nu pricepe Boc (II)

Arhiva > A-L

CE NU PRICEPE BOC (II)


Ca urmare a articolului meu de acum doua zile si lasand la o parte reactiile cititorilor, ma voi cantona in a raspunde… raspunsului televizat al premierului. Cel “macroeconomic” din aceeasi seara.

Dragul meu Prim Ministru,

Macroeconomia, precum de altfel si politica  sunt arte! Arte care presupun doua lucruri:
1. Stiind ca mai nimeni nu este atotstiutor (multilateral dezvoltat...) si, stiind ca rolul efectiv al unui prim ministru are ca reteta 70% reprezentativitate si 30%... tot  restul, apare obligatia de a sti sa va inconjurati cu specialisti REALI pe domeniu. Pe fiecare domeniu!
2. Capacitatea domniei voastre de a le acorda incredere, de a asculta si de a pune in practica.

Echilibrul dintre importuri si exporturi, investitia in mijloace de productie care, ele, produc obligativitatea binevenita de a incadra someri, someri care platind taxe si impozite conforteaza bugetul in loc de a-l subtia, crearea premizelor consumului, moara evident strict necesara aceluiasi buget dar, mai ales a unei aparente bune stari nationale, reechilibrarea bugetului in favoarea celor de mai sus dar si a educatiei si a inventicii, va dau aici doar cateva  retete…

Echilibrul dintre importuri si exporturi presupune – este vital - o negociere pentru obtinerea unui moratoriu cu OMC. Se poate? Categoric! Avandu-l,  putem  “umfla” vanzarile productiei autohtone, da, mai avem, si… creem  locuri de munca.

Onor domnule Prim Ministru, Romania are doua optiuni. Ca de obicei. Cea de a profita de o anume instabilitate  economico-politico mondiala si de a obtine anume avantaje sau, cea din ultimii peste douazeci de ani. Nu o cataloghez.

O  minima analiza logica si facand o prospectiva, nu pe termen lung ci doar pentru cei 3 sau 4 ani ce vor urma, ne duce practic la obligatia negocierii sus citate. Noi fiind convinsi ca si alte tari vor ajunge la aceleasi concluzii. Faliment sau moratoriu. Acestea sunt probabilele optiuni ale  viitorului apropiat .LUCIAN CORNESCU
PRESEDINTE EXECUTIV AL U.Z.P-UNIUNEA ZIARISTILOR PROFESIONISTI DIN ROMANIA

Back to content | Back to main menu