ACUZ - Lucian Cornescu

Go to content

Main menu

Ministrul de finante

Arhiva > M-Z

Un an nou, un an electoral, un an de criza mondiala si, evident, locala. Un an care incepe cu noi taxe, cu noi scumpiri cu o si mai mare povara pusa de cati va pe spinarea celor multi.

Pe de o parte un popor, poporul meu, obisnuit sa rabde, sa accepte apropape orice. Un popor care se rascoala rar, doar atunci cand are cutitul la os. Si, acum,incepe sa-l aiba!

Dincolo, cei care guverneaza.

Azi voi vorbi putin despre  cateva dintre ineptele hotarari ale unui ministru de finante, hotarari care, des, sunt si anticonstitutionale.

Ea, Constitutia, da anumite garantii cetateanului. Cea de a avea o protectie reala a bunurilor proprii, printre altele. Cea a egalitatii, a lipsei de discriminare.

Atunci cand din cauza impozitelor pe care o familie nu mai poate sa le plateasca, tot din cauza nu a crizei, ci a enormitatii impozitelor cumulate, directe, indirecte, statale, locale... care au des in fata o diminuare a salariilor si a pensiilor, el, statul, o da afara si ii vinde bunul.

Atunci cand ai un bun, de exemplu o masina care depaseste un anumit numar de centimetri cubi, el, statul te penalizaza. Uitand cu desavarsire ca, de fapt, avand acel vehicul tu consumi mai mult si ca deci, oricum platesti mai mult, esti impozitat mai mult. Dubla impozitare...

Si, ca rezultat al unei activitati haotice aflam ca avem  un ministu de finante premiat de... englezi. Englezi care au umor si ma intreb daca premiul in chestiune are vreo legatura cu acest lucru.

Pe undeva, in parlament avem o urma de opozitie. Opozitie care doreste, este firesc, sa castige viitoarele alegeri. Pot oare sa o sfatuesc sa reactioneze in interesul celor multi??LUCIAN CORNESCU

PRESEDINTE EXECUTIV AL U.Z.P-UNIUNEA ZIARISTILOR PROFESIONISTI DIN ROMANIA

Back to content | Back to main menu