ACUZ - Lucian Cornescu

Go to content

Main menu

Si daca...

Arhiva > 2013 > August 2013

Si daca este un joc? Daca Ponta si Basescu s-au pus de acord sa nu se privatizeze - ceea ce ar si destept - CFR marfa? Evident, cunoscandu-I… nici o sansa!

In afara Romaniei, niste cretini, indiferent daca din zona FMI, BERD, BM sau pur si simplu niste politicieni europeni ,capuse dezgustatoare in general au facut cam tot ce se putea ca Romania sa redevina un stat agrar.

Fara vreun sentiment de jena au obtinut de la diferitele guvernari disparitia sau vanzarea pe putin a ceea ce din 1956 si pana in decembrie 1989 un popor intreg a creat. O tara industriala.
Ceea ce mai ramanea de distrus, scuze, de privatizat, fiind infrastructura feroviara.

O armata de peste 300.000 de oameni ,azi  sub 80.000, incapabila sa se bata, probabil, chiar cu acele grupari paramilitare maghiare, neacceptate in Ungaria, dar infloritoare la noi, incapabila sa-si protejeze spatiul aerian azi, terestru oricand, maine… O armata distrusa, ineficienta altfel decat pe hartie.

O industrie militara care era printre primele 10 mondiale si care practic a disparut. Petrochimie, chimie, petrol si gaze, toate vandute. Bref, jaf!

In acest context, orice politician destul de inteligent si mai ales capabil sa salveze ramasitele industriale ar  fi considerat ca fiind salvatorul tarii.

Greu de explicat in mod politicos ce sut in partile proeminente ar da poporul roman celor mai sus citati, celor responsabili de falimentul industriei, al tarii de fapt.

Poporul roman a fost intotdeauna extrem de rabdator, des, la nivelul celulei familiale, las. Dar, din cand in cand, probabil doar atunci cand constiinta colectiva se dumireste, cand vede ca vreo cativa indivizi trebuie sa dispara, sa fie inlocuiti, din cand in cand, el, poporul roman, reactioneaza. In acel moment daca apar si lideri noi, ceea ce din pacate anul trecut se adevereste a nu fi fost cazul, se trece la… altceva.

Este ceea ce ar trebui sa se intample acum, strict in interesul poporului meu. Politica lui Ponta, laxista, nu da roadele necesare. Acum este in mod clar nevoie de cineva capabil de a spune un NU hotarat si Bruxelles-ului, si bancilor suscitate. Gen acel Orban din Ungaria bun de luat ca exemplu.

Cineva capabil sa integreze faptul ca nu cativa zeci de functionari bancari sau politicieni au in mod indubitabil dreptate. Si, integrand acest concept, sa construiasca o noua societate de consum, societate care sa se bazeze pe produsele interne. De la cele agricole azi importate la cele de larg consum, la cele industriale.

Da, Cred ca Romania este obligata azi sa ceara un moratoriu de trei sau patru ani privind libera circulatie a marfurilor, sa si protejeze productia interna. Si da, sunt convins ca acest lucru poate fi obtinut!

Evident, nu de oricine!


Back to content | Back to main menu