ACUZ - Lucian Cornescu

Go to content

Main menu

Ce nu pricepe Boc

Arhiva > A-L

CE NU PRICEPE BOC...


Unul dintre principiile de baza al fiscalitatii, ma refer acum la impozite si taxe, directe si indirecte, este  ca ministru, ca prim ministru, a fi capabil sa stii cand ajungi la limita suportabila. Si sa nu o depasesti. Pentru ca altfel… nu mai iti intra bani la buget, oamenii, chiar cei onesti preferand sa-si ia riscul unei amenzi. Ceea ce Ialomiteanu nu pricepe, dar nici Boc.

Boc, se vede cu ochiul liber, habar nu are ce inseamna macroeconomie si deci… asculta si accepta ineptiile altora. Inclusiv ale lui Borbely. Cat despre corelarea taxelor cu principiile de baza ale Constitutiei mai bine sa nu vorbim. Boc este, se stie,  avocat. Meserie grea si care cere si rabdare. Il felicit pentru capacitatea de a se comporta de ani buni in “sac de box” al unui sparing partner (with a twist: sparing partner
-ul antrenează un luptător care nu înţelege nimic din regulile jocului, care profită cu mare prost gust de lipsa unor parteneri alternativi reducînd calitatea partidei la un subnivel impresionant şi care confundă răbdarea şi inteligenţa, jignind-o pe aceasta din urmă, cu ceva asemănător prostiei, masochismului, parvenitismului, după chipul şi asemănarea lui) care, el, precum lautarii nostrii, cei multi si fara carte, face politica economica „la ureche” sau, mai simplu, accepta si urmeaza  grilele unor organisme bancare internationale.

Un exemplu „Borbelyan ”, cel legat de taxa  anuala pe vehicule de peste 3000 de cm cubi. Doar  ca simpla demonstratie: masina unui colectionar: Mercedes Brabus S 600, capacitate cilindrica 5500 cm cubi, euro 4, prima inmatriculare 2004.

Deci, peste sapte ani vechime. Valoare actuala medie: 23.000 euro.

Taxa auto anuala, asa cum este „gandita” de Boc: in 2011: 8400 lei, acum... se dubleaza (citez din Boc:
"Pentru maşini cu o capacitate cilindrică de peste 2.000 centimetri cubi va fi plătit un impozit dublu"). Deci, in exemplul nostru de mai sus, peste 17.000 de lei  pe an, adica peste 20% din valoarea masinii. Pe an!!!

Din umilul meu punct de vedere nu este numai prostie ci  ste jaf. Vreti cumva sa-l mai si votati ??


LUCIAN CORNESCU
PRESEDINTE EXECUTIV AL U.Z.P-UNIUNEA ZIARISTILOR PROFESIONISTI DIN ROMANIA

Back to content | Back to main menu