ACUZ - Lucian Cornescu

Go to content

Main menu

Despre populism

Arhiva > 2013 > Iunie 2013

Despre populism

Din cauza incapacitatii co-presedintilor USL de a merge pana la capatul unui puci bine conceput la origine, din cauza fricii lui Ponta de a bate cu pumnul in masa de la Bruxelles, din cauza acceptului strict ilogic si  slugarnic ale celor 11 porunci, de fapt din cauza pe de o parte a lasitatii pe de alta a dorintei exacerbate de  sta cat mai mult pe fotoliul de prim ministru, s-a ajuns la conferinta de presa a presedintelui Basescu, cea de ieri, cea legata, din nou, de un santaj adresat, tot din nou, clasei politice, Parlamentului, care se doreste a fi una dintre puterile din Stat.

Un presedinte de tara  dezavuat de o mare, o reala majoritate a natiunii, intors la Cotroceni, strict din cauza greselilor sus mentionate de care Ponta este direct raspunzator, un presedinte care ieri "in numele si in interesul poporului" a anuntat pregatirea unui nou referendum. Daca trebuie, spune domnia sa. Codul penal vorbeste oare de santaj? Elementele constitutive ale santajului comis ieri de presedinte exista? Si daca da...ce asteapta Parchetul nostru curajos si vertical pentru a se autosesiza?

In numele poporului? In interesul poporului? Cine isi aroga dreptul de a spune acest lucru? Presedintele actual. Acel presedinte care este direct reponsabil de situatia economica penibila a Romaniei. Acest presedinte care, taiand in carne vie, diminuand pensiile si salariile, este probabil responsabilul direct a unor sute de sinucideri. Acest presedinte, miliardar in euro spune radio sant, care a lasat sa fie batjocorita Constitutia. El. Si se doreste cumva si credibil?

Da, Basescu este inca un animal politic (de luat sintagma in sensul bun). Si da, are in fata lui o opozitie, pardon, un virf al puterii actuale... care ne arata ca este facut  din plastilina!

Am votat USL ca foarte multi altii. Am sperat la o viata, la un trai mai bun. Drept care: taxele si cele directe si cele indirecte marite. Gazele, curentul electric, alimentele, inclusiv cele de baza (faina, uleiul, zaharul,...) la fel.

De fapt  am alungat vrabia de pe gard (de fapt am incercat doar, dar nu am avut cu cine a o face) si ne am trezit cu o cioara. Fara suparare, domnule prim-ministru dar... ce facurati bine si bun pentru cei care v-au acordat increderea lor votandu-va??

Va vedem la televizor mai mult ca pe Ceausescu pe vremuri. Incepem sa va vedem si plimbandu-va prin strainatati. Si??

Devine zi dupa zi clar domnule Prim ca... am dat tanda pe manda. Pentru mine sunteti o dureroasa deziluzie domnule Prim. Si, evident, pentru multi altii!

In acest context incep sa-mi doresc o criza reala, o dizolvare a parlamentului, un nou prim ministru. Unul care sa semene pana si cu Orbanul ungar(ma refer aici la capacitatea acestuia de a pune pumnul in gura Bruxelului). Ca exemplu. Unul cu o notiune exacta a verticalitatii, a nationalismului, de fapt a interesului real al natiunii. Indiferent daca de centru, de stinga, de dreapta. Dar unul pragmatic si... curajos! Si, ca exemplu (probabil inutil), dedesubt, un discurs al unui adevarat prim ministru. Cel al Australiei.

Lucian CornescuMusulmanilor din Australia, care doresc sa traiasca dupa legile islamice li s-a pus in vedere sa paraseasca aceasta tara, in contextul in care guvernul a tintit radicalismul intr-o incercare de a decapita potentiale tentative de atac terorist.
Citat:
"IMMIGRANTS, NOT AUSTRALIANS, MUST ADAPT. Take It Or Leave It. I am tired of this nation worrying about whether we are offending some individual or their culture. Since the terrorist attacks on Bali , we have experienced a surge in patriotism by the majority of Australians.

"IMIGRANTII SI NU AUSTRALIENII TREBUIE SA SE ADAPTEZE. Asta e, va convine sau nu. Sunt satul de ingrijorarea acestei natiuni in privinta ofensarii unor indivizi sau a culturii acestora. De la atacul terorist din Bali incoace suntem martorii unui val de patriotism venit din partea majoritatii australienilor.
Aceasta cultura s-a creat in peste doua secole de zbateri, incercari si victorii a milioane de barbati si femei in cautarea libertatii.
Vorbim mai cu seama ENGLEZA, nu spaniola, libaneza, araba, chineza, japoneza, sau orice alta limba. In consecinta, daca doriti sa fiti parte a acestei societati, invatati limba!
Majoritatea australienilor cred in Dumnezeu. Asta nu e vreo aripa crestina de dreapta sau o presiune politica, ci un fapt, intrucat barbati si femei de credinta crestina, pe principii crestine, au fondat aceasta natiune, ceea ce este clar documentat. E cu siguranta adecvat a se afisa asta pe peretii scolilor noastre. Daca Dumnezeu este o ofensa pentru voi, va sugerez sa considerati o alta parte a lumii ca fiind casa voastra, intrucat Dumnezeu este parte a culturii noastre.
Vom accepta credintele voastre fara a va intreba de ce. Tot ce va cerem este sa o acceptati pe a noastra si sa traiti cu noi in armonie si bucurie pasnica.
Aceasta este PATRIA NOASTRA, PAMANTUL NOSTRU si STILUL NOSTRU DE VIATA si va vom permite orice oportunitate pentru a va bucura de toate acestea. Dar imediat ce incetati a va mai plange, vaita si ingrozi de Steagul nostru, de Onoarea noastra, de crezul nostru Crestin, de Stilul nostru de Viata, va recomand cu caldura sa profitati de o alta mare liberatate australiana, LIBERATATEA DE A PLECA.
Daca nu sunteti fericiti aici, atunci PLECATI. Nu v-am obligat noi sa veniti aici. Voi ati solicitat sa fiti aici. Asadar, acceptati tara pe care VOI ati dorit-o."
Prime Minister Kevin Rudd - Australia

Back to content | Back to main menu