ACUZ - Lucian Cornescu

Go to content

Main menu

Cazul Babiuc

Arhiva > 2013 > Mai 2013

ICCJ – INALTA CURTE DE CASATIE (dar si de) SI JUSTITIE (?)

Din cand in cand, judecatorii fiind si ei... oameni, dai peste un complet format fie din meduze, fie din... la citirea a ceea ce urmeaza, va las sa folositi epitetul care vi se pare a fi cel corect.

Azi se judeca la aceasta inalta (cu “i” mic) curte procesul unui om de bine.Victor Babiuc. Om bolnav, dar care pana azi a fost intotdeauna prezent la orice infatisare. Azi nu a putut ajunge, nu pentru ca nu a dorit, ci doar pentru ca medicii au cerut sa stea acasa cateva zile. Avocatul domnului Babiuc (fost ministru, rand pe rand al justitiei, al internelor, al apararii), a produs un document medical in acest sens, semnat, parafat dar... dar care nu mentiona ca, daca completul de azi il dorea cu orice pret pe cel in mod cretin apelat inculpat, pe V. Babiuc, acesta  putea fi totusi adus. Cu targa!!

Judecatorii acestei curti, devenita mai de curand “ a minunilor”, curte cu judecatori condamnati pentru luare de mita, etc, curte care si-a permis sa bage la inchisoare ”la ordin” fie un general, evident fara probe reale, fie un fost prim-ministru pe baza unui dosar (daca il putem numi astfel) plin de “probe” masluite, facand astfel de ras o Romanie intreaga si asta doar pentru a face placere unui presedinte -inginer- efemer, curte care in ochii multora tocmai din cauza acestor “derapaje” a devenit nu numai criticabila dar si din cauza unora dintre cei care impart acolo in-justitia considerata ca fiind sediul peripaticianismului juridic. O curte in care acei asa zisi judecatori care azi nu au luat in considerare un certificat medical responsabil, cum poate fi ea considerata? Cu mila? Cu dispret? Cu scarba? Ca un mare acvariu plin cu meduze? Sau care are si judecatori responsabili? Care si ei si doar ei impart justitia... Justitia se doreste a fi unul dintre stalpii ce sustin democratia.Cu astfel de judecatori,ma refer din nou la cei evocati anterior stalpul in chestiune a ramas agreabil si... util, des, doar cainilor care isi marcheaza teritoriul.

Lucian Cornescu

Acest articol a fost trimis catre cititori acum o saptamana, atunci cand putini analisti au crezut ca o "inalta (?) curte si ar permite astfel de... judecati. Si totusi...Victor Babiuc despre sentinta de 2 ani cu executare: "Este ca pe vremea lui Ceausescu. Nu conteaza probele"
20.05.2013, 21:15

Fostul ministru al Apararii, Victor Babiuc, a declarat pentru gandul ca decizia de condamnare a sa la doi ani de inchisoare in dosarul transferului de terenuri reprezinta "o rusine" pentru justitia din Romania.
"Aceasta condamnare este o rusine pentru justitia romaneasca. Este ca pe vremea comunistilor. Nu conteaza probele, ci doar dorinta de a da o anumita pedeapsa", a declarat Victor Babiuc, scrie Mediafax.


Back to content | Back to main menu