ACUZ - Lucian Cornescu

Go to content

Main menu

Sindromul Stockholm

Arhiva > 2012 > Iulie 2012

SINDROMUL STOCKHOLM SI PATEFONUL CU PLACA STRICATA


Sindromul Stockholm descrie comportamentul unei victime rapite sau captive care, in timp, incepe sa simpatizeze cu rapitorul. Drept consecinta, victima devine hiper-vigilenta in privinta nevoilor rapitorului si nestiutoare in privinta propriilor nevoi. Separarea de rapitor devine tot mai grea pentru victima, intrucat ar pierde singura relatie pozitiva formata - cea cu rapitorul. (Wikipedia)

Ma uit cu o solida doza de uimire la “analistii nostri politici” si, privind felul penibil in care Traian Basescu se repeta la nesfarsit, modul lancinant de a repeta aceleasi “adevaruri” uzate, facute franjuri, cel ce consista in ai acuza pe ceilalti de propriile sale incorectitudini, ma intreb ce li se intampla. Basescu de azi, un Basescu vizibil uzat, nu mai are verva si capacitatea de a raspunde mingiilor adversarilor stand la fileu (ca la tenis) .

Colegilor mei de breasla le sugerez sa “citeasca” diferitele iesiri din ultimele zile ale “expropriatului” de la Cotroceni si… sa traga concluziile de rigoare. Le mai cer sa iasa din spirala sindromului de Stockholm, din obisnuinta de a considera ca Basescu “se simte bine cand poate ataca”.

Ce avem azi? Un Basescu inutil si des  insultant la adresa adversarilor, incapabil sa faca altceva decat sa se planga la PPE, la Bruxelles, afara, si care astfel procedand dovedeste din nou ca singura, unica sa preocupare este legata de perdurarea si de salvarea egoului propriu.

Unde avem in tot ce face el “interesul national”? Unde gasim juramantul domniei sale de a proteja independenta Romaniei?

Cine este sustinatoarea infocata a lui Traian Basescu? Si, mai ales de ce:
-Tatal lui Merkel este pastorul
luteran Horst Kasner. Mama ei, Herlind Kasner, nascuta Jentzsch, este de profesie profesoara de latina si . Imediat dupa nasterea Angelei familia s-a mutat de la Hamburg (RFG) in RDG. In 1978 Merkel si-a incheiat studiul fizicii la Universitatea Karl Marx din Leipzig. In 1986 si-a dat doctoratul in fizica, dobandind titlul „Dr. rer. nat.”. In timpul scolii si al facultatii a fost membra activa a organizatiei de tineret socialiste Freie Deutsche Jugend (FDJ) (Tineretul german liber). Merkel a trait in RDG pana la prabusirea acesteia.

Merkel este suparata pentru ca nu a fost respectata CCR? Dar domnia sa, la domnia sa acasa, cum sta?

-Razboi surd intre cancelarul Angela Merkel şi Curtea Constitutionala germana (amuzant, nu?)
Judecatorii o admonestasera pe cancelara, pentru ca ar fi consultat prea putin Parlamentul .

In opinia acestor judecatori, Guvernul Merkel incalca regulile de baza ale democratiei, acceptand ca Germania sa plateasca pentru salvarea altor state din zona euro.
Lupta pentru putere dintre Guvern si Curte intra intr-o noua etapa zilele acestea. Marti, instanta va lua in considerare solicitarea de a impune o interdictie temporara asupra folosirii fondului european de salvare.

In joc nu este doar Mecanismul European de Stabilitate (MES), ci si noul Pact Fiscal european. Curtea Constitutionala ar putea decide ca acestea trebuie rescrise. Plangerile ajunse la Curtea Constitutionala au venit din mai multe parti: de la politicieni de stanga (Die Linke), de la un parlamentar din CSU (partid ce face parte din coalitia de guvernare), de la un grup de profesori universitari, dar ºi de la organizatia de aparare a democratiei Mehr Demokratie. Ei acuza faptul ca folosirea MES ar expune Germania in fata oricarei crize financiare viitoare. Un alt argument este ca partea de contributie a Germaniel la fondul de salvare va fi atat de mare, incat Bundestag-ul (Camera inferioara a Parlamentului) nu va mai avea niciun control asupra bugetului national. Pentru acest mecanism, nu exista suficient control parlamentar, sustin ei. Mai mult, Pactul Fiscal, care impune disciplina bugetara statelor membre stabileºte limite pentru datoria tarii. Or, o asemenea modificare ar trebui aprobata prin referendum.” (Sursa: presa germana).

Hai sa vedem si de ce si care este de fapt miza:
La intilnirea Consiliului European din septembrie se va decide soarta UE. Exista doua proiecte:
a) proiectul Merkel, salvarea bancilor pe banii contribuabilor sau
b) proiectul Holland salvarea tarilor (inclusiv a Romaniei) prin stergerea datoriilor (prin remiterea eurobondurilor) ºi demararea unui megaproiect de infrastructura europeana.
Proiectul Merkel este politica dusa de Basescu pana in prezent. Proiectul Hollande ar avantaja Romania. Pe termen lung proiectul Hollande avantajeza toate tariile UE, mai putin Germania. Germania a intervenit masiv in Romania. Germania, prin fundatia Konrad Adenauer ºi-a confectionat o fundatie: FCD, o grupare civica ICCD ºi un nou partid Noua Republica, lipite de PDL.

USL este un proiect complet opus intereselor care stau in spatele FCD - ICCD-Noua Republica. In aceasta campanie, si tinand seama de cele de mai sus, eu cel putin, respect si buna crestere, si dorinta de unii, la comanda, considerata nationalism, cea de a afirma sus si tare ca suntem egalii celor care ne arata azi cu degetul.LUCIAN CORNESCU


Back to content | Back to main menu