ACUZ - Lucian Cornescu

Go to content

Main menu

Involutie VI

Arhiva > 2015 > Mai

INVOLUTIE VI

De aceasta data, la cel mai inalt nivel politic

"Consider că demisia dintr-o funcţie de conducere reprezintă un act unilateral de voinţă, care nu poate fi determinat sau influenţat de nicio autoritate publică, deci ..., afirmă preşedintele.
Si are dreptate! Raspunsul dezastruos al presedintelui Romaniei la scrisoarea adresata domniei sale de catre al doilea personaj in stat, Presedinte al Senatului, raspuns adresat in fapt intregii natiuni, stiindu-se ca Parlamentul este organul reprezentativ suprem al poporului român şi unica autoritate legiuitoare a ţării, ne arata ce?

1. La cererea clar exprimata presedintelui, cea de a lua masurile necesare inlaturarii din fruntea justitiei a presedintei Inaltei Curti de Casatie si Justitie,L ivia Stanciu, cea care IN INTERES PROPRIU a facut ca o femeie saraca, Mariana Rarinca, fara legaturi cu politica si care isi cerea doar drepturile salariale, sa fie arestata si tinuta sase luni la beci, acesta din urma, presedintele Romaniei, raspunde astfel: "un caz particular, oricât de regretabil ar fi, nu poate constitui un motiv suficient şi rezonabil pentru modificarea legislaţiei penale".

Ce i se cerea ? I se cerea ca in calitatea sa in cadrul CSM, el fiind cel care prezideaza sedinta, daca da pe acolo, sa ceara in mod ultimativ ca cele doua cazuri, cele legate de sus zisa presedinta a ICCJ si de Laura Kovesi, cea care este responsabila de modul in care procurorii au instrumentat acel caz, sa ceara ca Inspectia Judiciara sa se sesesizeze, sa verifice cazul si sa propuna masurile disciplinare ce se impun. Dupa care, el, presedintele tarii, sa-si faca meseria... Fie demitandu-le, fie... Evident, acest lucru depinzand de... Palaria despre care fac vorbire mai jos si pe care am scanat-o dintr o cartulie ”Revolutia Acarului Paun”, scrisa de mine acum multi ani.

2. Doamna Rarinca a fost incarcerata “gratie” unui text, a unei gaselnite a celui care, pe atunci ministru al justitiei, a introdus-o in lege, text care permite ca oricand un procuror sa incatuseze pe oricine. "Suspiciune rezonabila” spune textul. Inainte modificarii, legea spunea ca pentru a aresta erau necesare "indicii temeinice”.

Tariceanu, al doilea personaj in stat, in numele a extrem de multi profesionisti ai dreptului, cerea revenirea la vechiul text, text care ...

Aici, el, presedintele tarii, a uitat ca nu domnia sa este legiuitor si “impotrivirea“ sa este pur retorica. De, si meseria de presedinte se invata si, stiindu-se acest lucru, noi, presa, am considerat ca inainte de a critica, este bine sa-i lasam timpul de a... invata cate ceva.

Timpul a trecut si, cu raspunsurile sale, presedintele si-a pus o majoritate de oameni impotriva sa.
Da, demisia este un act de vointa unilateral...


***


Palaria

Back to content | Back to main menu