ACUZ - Lucian Cornescu

Go to content

Main menu

Ad nauseam

Arhiva > 2016 > Decembrie

AD NAUSEAM

Pentru a intelege reactiile cel putin ciudate ale actualului presedinte al Romaniei, ar trebui sa facem un studiu... cromozomic. Minoritatea germana din Romania, urmasa a colonizarii unei parti a Transilvaniei inceputa acum multe secole, are unele caracteristici proprii. Discilplina, spirit de casta, credinta, dar si dorinta de a domina, de a se imbogati. Klaus Werner are aceiasi cromozomi, reactioneaza precum majoritatea semenilor sai.

Si, aici este prima problema. Minoritati, dupa cum stiti, sunt 18 si toate cauta de secole sa convietuiasca. Cea maghiara viseaza la o "reintregire", romii doar la galbeni usor "castigatiā€. Nu toti, caldararii de exemplu sunt mai... altfel. Evrei nu prea mai sunt, caci intre al treilea reich si comunismul ce a urmat... In prima perioada au fost decimati prin ducerea in lagare si gazati, sau mai simplu impuscati, in a doua... pai in a doua au devenit moneda de schimb, au fost vanduti pe 3000 de dolari bucata! Cu putine exceptii insa, minoritatile se pot mandri cu modul in care convietuiesc. Ele intre ele, ele cu ceilalti...

Werner, cel cu cromozomii suscitati, a devenit candva primar. La Sibiu, cum bine stiti. Si... spiritul de casta jucand, s-a grabit sa improprietareasca un cult, o religie. Doar ca cea improprietarita adulase al treilea reich, cel cu mainile patate de mult, foarte mult sange. Scham (schame), herr Iohannis! Da, dar cromozomii... Casatorit fiind, din salariile cumulate, herr Iohannis devine apoi proprietar al mai multor bunuri, case etc. Tot cromozomii... Vrea mai mult si obtine. Nu mai conteaza cum. Este presedinte nu numai a propriei minoritati, ci a intregii natiuni. Doar ca... Precum cel pe fotoliul cald inca inaintea sa asezat, vrea Puterea, Toata! Un al patrulea reich! Numeste un Guvern, celebrul "guvernul meu". Un premier. Rezultatul? Tocmai l-am vazut la alegerile parlamentare.
Alegerile parlamentare au trecut, poporul a votat si oricare conducator inteligent stie ca "vox populi, vox dei". Doar ca herr Iohannis, cu incapatanarea specifica a domniei sale tot incearca sa... nu sa castige caci nu are cum, ci sa continue sa dezbine populatia tarii. De unde titlul de mai sus, herr Iohannis. Din nou scham (schame), herr Iohannis!

Nu vede ca nimeni sau aproape nu este interesat de conceptul sau personal asupra caracteristilor viitorului premier, noi toti -sau aproape- citind Constitutia Romaniei si mai ales stiind ca pana ce ar fi condamnat, nu de vreun procuror oarecare, ci de Justitie, ma refer la Judecatori, Dragnea este perfect apt -legal vorbind- sa preia acel post?

Iar celor care vor continua sa ne vorbeasca de o lege anterioara noii Constitutii... le urez "bon vent".

Back to content | Back to main menu