ACUZ - Lucian Cornescu

Go to content

Main menu

Herr Klaus Werner Johannis, PNL (PDL) si PSD

Arhiva > 2015 > Noiembrie

Herr Klaus Werner Iohannis, PNL (PDL) si PSD

Doua variante stau inca, dar pentru putin timp, la dispozitia partidelor majoritare. In prima, ambele sunt (cele doua broaste ,devenite deja broscute) la mijlocul lacului, deja intepate si… mor. De fapt, nu mor, dar devin si ca partide si ca majoritate parlamentara... plevusca!
In a doua, sunt tot la mijlocul lacului, dar constientizeaza ce li se intampla si….
Unii spun ca mai exista si o a treia varianta.

Sa analizam pe texte : scorpion + (broscuta deghizata)

1. Un scorpion care dorea sa treaca un rau a rugat-o pe broasca:
- Ia-ma si pe mine in spinare.
- Sa te iau in spinare! a raspuns broasca. Nici nu te gandi! Daca te iau in spinare, dupa cum te stiu, ai sa ma intepi si am sa mor!
- Nu fi proasta, i-a spus atunci scorpionul. Nu-ti dai seama ca, daca te intep, ai sa te duci la fund, iar eu, care nu stiu sa inot, am sa ma inec?
Cele doua vietuitoare au mai vorbit astfel o vreme, iar scorpionul s-a dovedit atat de dibaci, incat broasca a primit sa-l treaca pe malul celalalt. L-a luat, asadar, pe spinarea ei, umeda si lunecoasa, i-a spus sa se tina zdravan si a pornit sa treaca raul.
Cand au ajuns la mijloc, unde apa este mai adanca, scorpionul a intepat-o pe broasca. Aceasta a simtit cum otrava ii patrunde in trup si a inceput sa se duca la fund, cu scorpion cu tot.
- Vezi! Ce ti-am spus eu? Ce-ai facut?

- N-am ce face, a raspuns scorpionul, inainte de a fi inghitit de apa rece a raului. Asta mi-e firea.

2. Fabula politica: scorpion + broscuta + PSD
 
Un scorpion şi o broască ţestoasă deveniseră atît de buni prieteni încît făcuseră un jurămînt de a nu se despărţi niciodată. Aşa că, atunci cînd s-a întîmplat ca unul din ei să trebuiască să-şi părăsească meleagurile natale, celălalt i-a promis că va merge împreună cu el. Nu au avut multă cale de străbătut şi au ajuns în dreptul unui rîu larg. Scorpionul era tare necăjit.
„Vai mie”, a spus el , „tu , prietene , poţi să înoţi cu uşurinţă, dar cum ar putea un biet scorpion ca mine să treacă peste acest rîu?”.
„Nu-ţi fie teamă” , i-a răspuns broasca ţestoasă, „aşează-te pe spatele meu mare şi eu te voi trece pe celălalt mal teafăr şi nevătămat”.
În cîteva clipe, scorpionul s-a instalat pe carapacea spaţioasă, iar broasca ţestoasă a intrat în apă şi a început să înoate. Cînd a ajuns la jumătatea rîului, ea a auzit cu surprindere o bătaie uşoară în carapacea ei şi l-a întrebat pe scorpion ce se întîmplă.
„Ce să se întîmple?” , i-a răspuns scorpionul , „Îmi ascut acul ca să văd dacă pot să-ţi străpung carapacea tare”.
„Prieten nerecunoscător”, i-a reproşat broasca ţestoasă, „am totuşi atît puterea de a te salva , cît şi pe cea de a-ţi da ce meriţi”. Şi, fără să mai stea pe gînduri, broasca ţestoasă s-a scufundat sub apă , lăsîndu-l pe scorpion în mijlocul valurilor.

Orice om inteligent stie ca Romania, cea deja numita Bantustan, feuda, cea devenita piata de desfacere, este un laborator experimental de mai mult timp. Printre altele, amintim turul doi intre Vadim Tudor si Ion Iliescu, penibilul rezultat impus de prietenii nostri de la Bruxelles al referendumului din 2012, acum - guvernul "meu".

Logica acestui ultim experiment fiind evidenta, atat de evidenta, incat oricare "sef" de partid politic ar trebui sa o priceapa. Scopul experimentului fiind guvernarea cu un Parlament total obedient, cu partide devenite partidute.Ambele fiind emasculate. O guvernare rezidentiala care nici macar nu mai are nevoie sa se ascunda in spatele cuvantului "democratie" sau republica".

Constitutia Romaniei, cea luata peste picior de Basescu mai intai si, evident, necitita de Klaus Johannis mai apoi, spune totusi si care este rolul Presedintelui in Stat, si ce este Romania. O tara democratica. Ceea ce presupune separarea puterilor in stat, un parlament puternic, un guvern si, evident, un reprezentant al plebei. Noi!
Se mai poate vorbi oare de democratie atunci cand ansamblul puterilor in stat este cumulat intr-o singura mana? Evident, nu.

Ce sunt obligate nu din punct de vedere moral, ci in numele supravietuirii democratiei, sa faca sefii celor doua partide majoritare? Un singur lucru, dar care este vital. Cel ce presupune ca in numele propriei supravietuiri… sa-si dea mana. Daca nici acum nu o vor face, ei, strict ei, vor fi responsabilii disparitiei democratiei!


Back to content | Back to main menu