ACUZ - Lucian Cornescu

Go to content

Main menu

Golemul II

Arhiva > 2015 > Iunie

Un fost presedinte de tara, scorpion de felul sau, a creat un obicei idiot. Din dorinta de a plati polite vechi, o cearta intre vecini, "fostul" in cauza a facut tot ce a fost posibil ca sa bage la inchisoare un fost prim-ministru. Pentru a reusi, a creat un golem (**), crezand a fi capabil sa-l si stapaneasca. Natura umana fiind insa… ceea ce este, golemul intruchipandu-se oarecum in uman, atunci cand presedintele, invatacel de rabin, nu mai fu presedinte… golemul incepu sa prinda viata proprie, obiceiuri, bref, incepu sa fie de sine statator. Doar ca, creatorul, semi-doctul creator, invatacelul de rabin, ii insuflase nu numai o forma de viata, ci si toate tarele sale. Tare, obiceiuri urate, de creator stapanit de ura. Si nu numai…
Traian Basescu a creat golemul. Golemul eliberat (sau aproape) functioneaza precum creatorul. Des in contradictie nu numai cu legea, ci si cu logica. Evident, mai devreme sau mai tarziu, Basescu va sta, probabil, in acelasi pat cald de la Jilava in care au stat inaintea sa, printre altii Victor Stanculescu, Victor Babiuc, Adrian Nastase, un fost ministru «prins» cu geanta plina de caltabosi… multi altii. Nu-i citez pe toti, dar cam toti fura victimele «rabinului creator de golem».

Avem acum un nou presedinte de tara, care, doct, tocmai a confirmat unui jurnalist american faptul ca domnia sa doreste continuarea "curateniei" si ca aceasta nu se face «cu manusi albe». Presedinte care incepe sa semene cu predecesorul sau.
Doar ca :
De cate ori golemul mai umple un pat de inchisoare, cam tot de atatea ori minoreaza imaginea Romaniei. Aici este de fapt problema fundamentala creata de golem.

A venit momentul ca parlamantarii sa dea, repede, legi. Legi clare si care sa creeze gardurile necesare, sa limiteze puterile Ministerului Public. Sa creeze o pavaza pentru cei care nu sunt vinovati. Legi care sa permita tragerea la raspundere a oricarui procuror sau judecator atunci cand voit sau din prostie, distruge viata cuiva. Legi care sa ne readuca in… civilizatie.

Iar privindu-l pe actualul presedinte de tara, privindu-i viitorul… il voi parafraza pe predecesorul sau astfel: "daca imi aduc bine aminte, domnule chestor, eu te am creat. Si nu e bine, domnule chestor.". Aceasta mica fraza se potriveste manusa cu ceea ce am dori sa-i spunem azi presedintelui actual, cel ales de noi: "Domnule presedinte Johannis, nu e bine".

Nu este bine sa nu respectati Constitutia, nu este bine sa fiti »partinic» ,nu este bine sa dispretuiti populatia.

Cu stima cititorilor,
Lucian Cornescu

(*) Golemul: pe 20 martie 1580, noaptea, rabinul Low crea Golemul. Asa spun povestile din traditia askenazilor din Praga. Creatura facuta din argila,i mperfecta, neterminata, este “trezita” de rabin, acesta scriindu-i pe frunte cuvantul emet = adevar. Creatura creata pentru a ajuta poporul lui Israel devine violenta, sperie populatia, ingrozeste… Rabinului i se cere sa-l opreasca. Acesta accepta - exact asta ii cerem noi azi presedintelui Johannis si asta, strict in interesul superior al natiunii romane - si sterge prima litera de pe fruntea golemului. Cele trei litere ramase se traduc (din met) ca “moarte”. Golemul moare. Unii spun ca este doar adormit…

(**) DNA + SRI + SIE + ICCJ + CSM +.... evident la nivel de parti si bucatele dar care, impreuna....

Back to content | Back to main menu