ACUZ - Lucian Cornescu

Go to content

Main menu

Ministerul Public

Arhiva > 2014 > Iunie

Onorabilul si bine condus Minister Public “functioneaza “cumva SI in interesul cetateanului?

Imi pun de multa vreme, lancinant insa in ultimii 10 ani sau aproape aceasta intrebare si sunt foarte departe de a fi singurul... alegator. Si, din pacate, din cauza unora dintre functionarii sai, cei gangrenati de un sistem care, la varf, spera sa devina totalitar, cei care inca mai spera ca ineluctabilul apus al unui presedinte care nu va lasa o amintire prea placuta nu va crea si apusul lor, din cauza lor spuneam, imaginea unui intreg corp de functionari publici, scuze lor daca nu-i numesc magistrati, este din ce in ce mai jalnica.

Ii atrageam atentia intr-un alt articol onorabilului ministru de interne, ma refer la G. Oprea asupra modului in care, fara noima, fara logica, apar pe ici pe colo “mascatii”. Ii sugerasem ca acolo unde nu exista un pericol real sa nu lase ministerul public sa se dea in stamba. La Constanta, la Pitesti, la Bucuresti, la Sibiu etc. In mod vizibil dl Oprea nu a priceput ceea ce ma face sa-i explic si de ce. In multe cazuri domnule ministru ministerul public este reputat de a functiona la ordin. Radio sant, celebrul radio in chestiune o spune! Dar si alegatori, cei care vor fi in curand in expectativa. Ponta sau Johannis? PSD sau “dreapta”?

Cetateanul functioneaza la imputuri simple. Bunastarea sa, a celulei familiale, mult mai departe a vecinului si evident, a societatii. Si atunci, cand ci bocancii mascatilor sunt luati pe sus si retinuti nu borfasii, nu cei ce fac parte din clanuri mafiote ci oameni de afaceri, el, cetateanul se intreaba, logic, daca el, Ministerul Public, nu a inebunit. De ce? Pai pentru ca in multisoare cazuri, dupa un timp, omul de afaceri, daca nu s-a sinucis, este gasit nevinovat dar pentru ca bocancii sus amintiti pun in pericol multe mii, zeci de mi de locuri de munca. Sibiu, 2300 de locuri de munca in primejdie si asta pentru ca un procuror inept nu a inteles ca poate ancheta o doamna in libertate. De unde sotul se sinucide si de unde cele 2300 de locuri de munca...

Bucuresti. Adamescu si-a construit un imperiu. Cu discretie. Intercontinentalul, magazinul Unirea, companie de asigurari, cea mai mare pe piata si asa mai departe. Multe mii de locuri de munca in primejdie. Un alt procuror “afla” ca Adamescu ar fi mituit, ar fi dat 20.000 de euro unui judecator (de ce nu unui procuror? Oare nu se practica?). Drept care il “retine”. Din nou multe mii de locuri de munca in primejdie.

Si atunci? Pai si atunci o intreb pe domna Kovesi, pe juna Codruta, doamna ati calculat costurile sociale ale acestor derapaje, unele sinistre cand se lasa cu sinucideri?

Daca nu, va sugerez sa o faceti si dupa aceea sa schimbati in mod radical modul de lucru al fuctionarilor publici pe care-I pastoriti. Uitati-va in jur. In Europa dar si in Asia. Nu ma refer la America din motive obiective. Gangrena! iubesc America, am multe rude acolo, am prieteni. Unii senatori, altii oameni de afaceri. Stiu cum functioneaza si acolo sistemul.

Iubesc America dar recunosc ca am un mare dispret pentru unii din cetatenii sai. Uneori si mila. Mila pentruca trec prin viata nelasand in urma lor decat mediocritate Poate ca de aceea regret “popularea” ambasadei sale din Romania si careia ii confirm ca nu ma simt cetateanul unui Bantustan, ca nu accept ca tara mea sa fie la ordin. Asta chiar daca regret mediocritatea oamenilor mei politici. Spun ai mei pentru ca au fost fie votati de mine, fie acceptati.

Revin si inchei cerand, ca cetatean cu drept de vot, Ministrului Public sa-si schimbe in mod radical modul de lucru. Sa ancheteze, sa ceara pedepsirea celor, din punctul lor sau al sefilor lor, vinovati, dar fara stupida”retinere”, fara sa lase sa exfiltreze “informatii”. Sa lase Justitia, magistratii, sa-si faca treaba.

Inchei regretand din nou faptul ca din cauza catorva oi negre capusate in ministerul public, oprobiul meu se rasfrange si asupra celorlalti.

Back to content | Back to main menu