ACUZ - Lucian Cornescu

Go to content

Main menu

Leapsa

Arhiva > 2013 > Iulie 2013

LEAPSA

Leapsa, un joc in care un copil care fuge trebuie sa-i loveasca cu palma pe altii care fug. Cine e lovit, trebuie sa alerge el după altii pana-l loveste pe unul:

GUVERNUL ROMÂNIEI
COMUNICAT DE PRESĂ


Purtatorul de cuvant al Guvernului, Andrei Zaharescu:
Guvernul asteapta o decizie in prima sedinta a CSAT. Purtatorul de cuvant al Guvernului Romaniei, Andrei Zaharescu, confirma public faptul ca Guvernul va transmite Consiliului Suprem de Aparare a Tarii rezultatul finalizarii  negocierilor privind privatizarea companiei CFR Marfa, dupa ce acesta a fost aprobat in sedinta de Guvern de astazi.

E vara, incepe sa fie cald, cei care mai pot merg la mare sau la munte, zboara (mai putini) spre tinuturi indepartate. Vacanta. Vacanta, da, dar, vizibil, nu pentru toti. Omul cu „pisicutza", marinarul, inginerul, pentru unii guvernatorul, pentru altii (din ce in ce mai putini) presedintele Romaniei, el, omul,el  nu si ia vacanta. Lucreaza! Pe cine? Pai... pe Ponta.

Vrand cu orice pret sa-l oblige sa-si insuseasca o privatizare, cea a CFR Marfa si care se anunta ca fiind cu viitoare probleme, depasind faptul ca este profund inept sa te separi de o unealta strict necesara in caz de criza oricarei guvernari, depasindu-l si pe cel care face ca situatia  penibila, economic vorbind a CFR Marfa i se datoreaza, istoric vorbind, unui fost ministru timp de sapte ani al... transporturilor, ma refer la Traian Basescu, acesta din urma uitand cu desavarsire ca tocmai el, in calitatea sa de „sef" al CSAT a aprobat privatizarea, incearca sa arunce mingea fierbinte la Ponta. Care, pe buna dreptate raspunde precum intr-un vechi numar umoristic dintre Stroie si Vasilache, aruncandu-i mingea inapoi (cei doi sus citati aveau un colacel de cauciuc pe care scrisesera „responsabilitate" si... cum frigea, il aruncau de la unul la celalalt, uneori chiar si in sala. Evident fiind faptul ca zisul colac revenea, repede, pe scena).

Joc de vara, joc inutil, joc stupid! Problema actuala a lui Basescu fiind cea de a fi, cu orice pret prezent, zilnic daca se poate, pe posturile de televiziune. Pai daca cineva, nu stim cine, dar cineva scolit probabil pe la Sorbona i-a citat o fraza celebra rostita de mult de un mare om politic... ma refer la Charles-Maurice de Talleyrand-Périgord candva ministru de externe al Frantei... fraza fiind: "Vorbiti de mine, de bine sau de rau, dar vorbiti".

Depasind faptul ca sunt oarecum mirat de faptul ca Basescu asculta ce i se spune, ca intelege si ca si face, rezultatul, publicistic vorbind, este atins. Evident din vina partii adverse, cea care nu a stiut sall tina inchis in turnul de fildes de la Cotroceni.

Peste un an si ceva, prin noiembrie 2014, vom avea alegeri prezidentiale. Basescu are multe idei: Madamme Ex-Cocos, Printul cadet al Angliei, ca tot se spune ca se trage si din Vlad Tepes, asta dupa ce a lasat-o balta cu Paul de Romania si probabil si altele (ma refer la idei).

Si, exceptand o convulsie grava, chiar are sanse sa reuseasca. Fiind din ce in ce mai clar faptul ca, Crin Antonescu pierde incet dar sigur teren si asta din lipsa de comunicare mediatica. Si, fiind practic la fel de sigur ca PSD-ul, cantarind sansele... isi va prezenta propriul candidat.

Politica de vara…

Tara insa merge inainte!


Back to content | Back to main menu