ACUZ - Lucian Cornescu

Go to content

Main menu

Motto

Arhiva > 2014 > Septembrie

Prostia este infinit mai fascinantă decât inteligenţa. Inteligenţa are limitele ei, pe când prostia, nu!De ce acest motto?

De la inceputul "anexarii" unei parti a Ucrainei de catre Federatia Rusa, Vladimir Putin ne explica faptul ca populatia locala se bate cu Kievul si ca Rusia, Doamne fereste, nu a trimis trupe, nu are trupe pe teritoriul consfintit ca fiind al unei tari vecine: Ucraina.

Pai daca lucrurile stau astfel, cel putin la nivel declarativ, noi asistam la cererea facuta de guvernul unui unanim acceptat, cel al Ucrainei de a fi ajutat. Si care ne spune ca "separatistii", bine inarmati, evident cu arme gasite prin zona, le creaza probleme. Si... ne cer, si noua dar si restului natiunilor, ajutor. Ajutor militar, arme moderne si cu care sa poata conteni sus zisii separatisti.

In acest context, "iesirea" extrem de prost inspirata a unui ministru german, continuata cu cea a lui Obama, ambii in cor explicand ca nu poate fi vorba de a ataca Federatia Rusa "chiar daca si-a trimis trupe pe teritoriul unui stat suveran", ei bine... este fascinanta. Pai daca Putin ne spune, citet, ca nu a intervenit cu trupe pe teritoriul altei tari, putem oare noi, vecinii, prietenii, cei carora Presedintele Ucrainei ne si cere ajutorul, sa nu o facem"?

Poker mincinos, jocul de cine minte mai bine, navigand intre minciuna si aparenta... poate. Dar in fata afirmatiei repetate, fie direct, fie prin ministrul sau de externe proferata, logica ar fi sa... ajutam o tara suverana. Nu? Modul in care au "priceput“, si dna Merkel, si dl Obama si perfida Albion, si Comunitatea Europeana sa reactioneze, face ca... motto-ul sa fie obligatoriu!

Inca mai avem timp? Putem sa ne jucam si noi, ceilalti, de-a mincinosii? De ce nu ? Este in definitiv un joc creat de Federatia Rusa, joc la care ar fi de bon ton sa ne pretam si noi. In numele democratiei, al respectului tratatelor internationale, etc.

A nu o face ar reveni sa fie acceptat - din nou - principiul "liberei ingerente", cel prin care un stat... isi mareste teritoriiile. In cazul de fata cel putin.Back to content | Back to main menu