ACUZ - Lucian Cornescu

Go to content

Main menu

Le miroir

Arhiva > 2012 > Octombrie 2012

PONTA


Pe vremuri, putin dupa lovitura de palat din decembrie 1989, observatorii impartiali faceau pariuri. Voiau sa vada cine fugea mai repede spre putere... si au vazut. In tara orbilor, evident, chiorii fugeau mai repede. Ceea ce ne duce direct la...Traian Basescu. Smecheras, golan la inceputuri, securist mai tarziu spun multi, total lipsit de ceea ce noi numim sensul interesului general dar profund concernat de propria-i bunastare  si asta indiferent de numarul-pletoric- al cadavrelor ce i sunt datorate,bref Basescu, iata individul „pragmatic” pe care , inca unii incearca sa-l faca sa perdureze
.
Ura,corolar al sentimentelor acumulate de populatie impotriva sa da ca rezultat ca orice alt chior ,mediocru vreau sa spun, aparea ca un salvator.Si ne am pus sperantele untr o troica condusa de un alt chior. Adus in politica de , probabil, cel mai bun politician post ” revolutionar”, Nastase. Pe care, pliindu-se la cerintele exprimate de un Basescu suspendat  via PPE, prin una dintre portavocile sale, Barroso, pierzandu-si brusc bruma de coloana vertebrala si acceptand... inacceptabilul, cele 11 porunci printre care si cea de a nu fi gratiat cumva cineva, l-a tradat .

Nu cred ca din cinism ci doar din lasitate, cert nu din pragmatism politic. Dupa care a continuat tradand si sperantele celor 7.400.000 de cetateni care au plasat in el  o reala incredere.

Ca Ponta este un mediocru ca nu are habar de ce inseamna macroeconomia sau macar politica internationala, ne-o dovedeste zi dupa zi. Mai grav insa, Ponta incepe  sa-l imite pe Basescu. Amenintand.

Nu sunt pro Basescu. Individul, care pe vremuri era unori simpatic, pe care l-am avut in casa ca invitat la Predeal, s-a schimbat prea mult in ultimii patru ani. Si-a pierdut prea mult din... umanitatea uneori necesara. Dar, vrand-nevrand  incep , in numele interesului nostru direct sa-mi pun o intrebare: intre Basescu si Ponta... ca in Caragiale: ”Dar eu cu cine votez”?


Lucian Cornescu


Back to content | Back to main menu