ACUZ - Lucian Cornescu

Go to content

Main menu

Diferente

Arhiva > 2012 > Octombrie 2012

DIFERENTE??

In ultimele luni, USL ul a "plasat" multi dintre membrii sai in ceea ca am putea numi locul doi, ierarhic vorbind. In fabrici, uzine, ministere… Locul intai apartinand inca celor sus pusi de guvernarile anterioare, adica de PDL. Pana aici, nimic anormal, politic vorbind.
Doar ca...

Doar ca pozitia doi, cea care asteapta cu infrigurare alegerile din decembrie cu speranta "logica"de a ocupa locul intai, pentru moment cel putin, blocheaza comenzile externe si interne nedorind ca ele sa apara ca un factor pozitiv al "batranilor" de dinainte.

Aici am putea oare vorbi de subminarea economiei nationale? Am putea spune unui prim ministru, da, ma refer la ascultatorul Ponta, la cumintelul Ponta, ca este el responsabil?
Eu cred sincer ca da.

Nimeni dintre cei cu capul pe umeri nu poate accepta acest gen de comportare! Si, evident, putini dintre cei care vor fi chemati la vot ar vota, stiind, un guvern strict asemanator ,"intelectual vorbind" cu cele anterioare. De ce ar face-o?
In putinul care mai ramane din industria militara cu un minim efort am putea vinde produse pe care fie le avem pe stoc fie le putem produce. India, Nigeria, Libanul, Irakul... Clienti vechi. Tarile din Golful Persic... Aducand bugetului, rapid, cam... doua miliarde de dolari.

In cazul Oltchim, si revin in mod special la acest subiect, in acel caz exista, daca se doreste un interes real arab. In cazul... Pe scurt si ca sa fiu clar: acolo unde un prim ministru in numele propriului viitor politic a plecat ascultator capul, desi in ultimii sapte ani am primit de la CEE doar cam 200 de milioane de euro pe an, dar din care suntem acum obligati sa dam inapoi jumatate si asta desi platim anual sume cochete catre CEE, contributia anuala a Romaniei, acolo una doamna Merkel incearca si aproape a reusit sa ne transforme in colonie, in homeland, acolo a trebuit sa si lase pantalonii jos? Si inca mai spera sa aiba votul nostru?

Unde-i este mandria nationala? Unde este verticalitatea sa? Unde este capacitatea sa de a demonstra ca stie cate ceva si in domeniul macroeconomic? Si, in sfarsit, unde este capacitatea sa de a-si struni "esalonul doi" cu care am inceput acest articol?

Ce diferente vedem noi intre el si MRU sau Boc?? Eu am vazut doar una: lasitatea cu care a acceptat sa-si lase mentorul, omul care l-a adus unde este, sa stea in puscarie. Sa va fie, cel putin pentru asta, rusine, domnule prim ministru!


LUCIAN CORNESCU


Back to content | Back to main menu