ACUZ - Lucian Cornescu

Go to content

Main menu

Klaus Werner Johannis

Arhiva > 2015 > Septembrie

KLAUS WERNER IOHANNIS

Presedintele nostru ales - cu precadere gratie retelelor de socializare precum si a sperantelor credule ale milioanelor de romani "delocalizati" fie in Spania, fie in Franta fie..., a plecat, trufas si cu lectia bine facuta, acum cateva zile, la sedinta JAI, cea care avea sa stabileasca daca da sau nu se vor da fiecarei tari membre a CEE "cote obligatorii" de imigranti.

A plecat explicand natiunii ca el, presedintele ales, nu va accepta cote obligatorii. Aflam, dupa 24 de ore, ca se intoarce cu lectia data de JAI Romaniei... cu cota obligatorie acceptata.
Acest penibil accept al domnului Iohannis, accept care obliga Romania sa inghita inca un afront, ma obliga sa-i amintesc domnului presedinte faptul ca o tara, a noastra in speta, este mica doar atunci cand cei care o reprezinta nu au curaj, mandrie, simt profund al interesului natiunii.

Klaus Iohannis a plecat la reuniune cu un mesaj clar al natiunii, cel de a spune ca nu mai plecam capul, ca nu mai acceptam orice. Si... s-a intors... El avea posibilitatea de a spune un "nu" raspicat sau de a pleca,... capul.

Si, precum in bancul de mai jos... cea de accepta sau de a refuza. Ce a facut? Merita trandafiri?

quote:
"Voi participa incepand de la ora 18.00 la sedinta extraordinara si informa a Consiliului European. Donald Tusk a convocat aceasta intalnire pentru a discuta chestiuna migratiei. Se doreste discutarea modalitatilor de prevenire, se doreste sa se discute cum pot fi ajutate tarile de unde vin refugiatii sau migrantii. Voi reitera pozitia Romaniei pentru mentinerea unui raport echilibrat intre solidaritate si responsabilitate, lucru pe care l-am spus si la celelalte intrunire ale Consiliului European.

A doua chestiune este legata de Consiliul JAI care s-a incheiat aseara. Decizia Consiliului pentru relocarea intra-
UE a a fost adoptata. Conform aceste decizii, Romania ar urma sa primeasca in jur de 2.400 de persoana, acestea se adauga la persoanele care ar trebui sa vina in Romania in urma participarii noastre voluntare.

Regretam si eu regret ca aceasta decizie in loc sa fie luata prin consens, in baza unor negocieri si discutii, s-a luat prin vot majoritar.

unquote

Pentru cei care ar spune ca nu a avut incotro, ca Romania este o tara mica, ca nemtii si francezii (binomul) au impus... etc ,raspunsul este urmatorul:
Comunitatea Europeana NU este in pozitie de a risca plecarea unui membru al sau pentru ca stie ca risca de a crea o miscare de domino, acea miscare unde, cand cade o piesa le face sa cada si pe urmatoarele. Coeziunea CEE atarna de un fir din ce in ce mai firav. Acum, duminica ce urmeaza, catalanii voteaza pentru separare, pentru independenta. In 2017, Anglia va vota pentru a sti daca ramane sau nu in CEE...etc, etc.

Acum, in relatiile Romaniei cu omologii sai din CEE, trebuie doar curaj, o hotarare ferma de a face sa fi respectat ca egal al celorlalti!

Mi-ar fi placut ca domnul Klaus sa faca precum Ion, cel de mai jos...

Ion se trezeste intr-o dimineata cu o mahmureala ingrozitoare dupa o noapte petrecuta la o petrecere de afaceri (se aplica si la discutiile aprinse de la JAI). Se chinuie sa-si deschida ochii si primul lucru pe care il vede sunt doua aspirine asezate langa un pahar cu apa pe noptiera. Si langa el, un trandafir rosu! Ion se ridica din pat si-si vede hainele curate si calcate. Se uita prin camera si vede ca totul e in ordine perfecta si luceste de curatenie. La fel e si in restul casei. Ia aspirinele, se sperie cand se uita in oglinda din baie si vede ca are un ochi vanat si in cele din urma observa un bilet pe masa pe care scria: "Dragul meu, micul dejun e in cuptor. Eu am iesit la cumparaturi. Te iubesc!!!" Se taraste gemand pana in bucatarie si vede ca intr-adevar il asteapta micul dejun aburind si ziarul dedimineata&
Fiul lui e si el in bucatarie. Ion il intreaba cu multa precautie:
- Fiule, ce s-a intamplat azi-noapte?
- Pai, ai ajuns acasa beat turta dupa 3 dimineata si ai luat-o razna. Ai rupt masuta din sufragerie, ai vomitat pe coridor, ai facut pipi pe floarea mamei si ti-ai invinetit un ochi cand ai dat cu capul de usa , ca sa arati ce tare esti.
- Atunci de ce este totul intr-o ordine atat de perfecta, atat de curat, am primit un trandafir rosu si micul dejun ma asteapta pe masa ????
- Ah, asta-i simplu, ii raspunde fiul. Mama te-a tarat pana in dormitor si cand a incercat sa-ti dea jos pantalonii i-ai spus:

"Lasa-ma in pace, tarfa ce esti, sunt insurat!"

Morala:
Masuta rupta - 300lei
Micul dejun - 10 lei
Trandafirul rosu - 5 lei
Aspirinele - 0.50 lei
sa spui lucrul potrivit la momentul potrivit - este de nepretuit!

Back to content | Back to main menu