ACUZ - Lucian Cornescu

Go to content

Main menu

Doua miliarde de dolari

Arhiva > 2012 > Octombrie 2012

DOUA MILIARDE DE DOLARI


Pe la noi s-a impamantenit printre multe altele, un obicei bizar. Economic stupid, din punct de vedere comercial, inept. Si care consista in a cere comisioane… celor care iti cumpara productia.

Cativa dintre amicii mei africani imi explicau ca dorinta tarilor lor de a cumpara material militar din Romania se izbeste ce acest concept… pur romano-haiducesc.

Doua miliarde de dolari! Cam la acest nivel se pot ridica comenzile.

Romania, pana la ceea ce putinii inca mai numesc "revolutia din 1989", era unul dintre marii furnizori de armament pe piata mondiala. Azi, gratie, intai a chorilor dupa care a orbilor care au fost votati, rand pe rand, cu spor de noi in ultimii 22 de ani, desi a devenit o umbra a ceea ce fusese pe acest plan, industria militarapoate inca sa vanda. Din miile de muncitori calificati din fiecare fabrica din acest domeniu, sutele ramase abia asteapta comenzi. Comenzi care, din cauza catorva inepti,avizi… nu vin.

Imi este greu sa nu ma adresez acelora cu "ba boule", sa nu le dau in cap cu "interesul national".

Peste foarte putin timp vom fi din nou chemati la urne. Daca noi, masa de manevra, vom vota, ca de obicei privind si acceptand ca adevaruri minciunile spuse pe la televizor, atunci chiar ca ne vom merita soarta.

Un Parlament curat, profesionist, un guvern curat, profesionist, la termen un Presedinte curat profesionist.

ASTA-I  DORESC POPORULUI MEU!

Lucian Cornescu

Back to content | Back to main menu