ACUZ - Lucian Cornescu

Go to content

Main menu

Presedintele Romaniei si respectul Constitutiei

Arhiva > 2017 > Mai

Presedintele ROMANIEI SI RESPECTUL CONSTITUTIEI

Rolul Preşedintelui ARTICOLUL 80
(1) Preşedintele României reprezintă statul român şi este garantul independenţei naţionale, al unităţii şi al integrităţii teritoriale a ţării.
(2) Preşedintele României veghează la respectarea Constituţiei şi la buna funcţionare a autorităţilor publice. În acest scop, Preşedintele exercită funcţia de mediere între puterile statului, precum şi între stat şi societate.

Atunci cand ca presedinte de tara esti chemat sa juri ca vei respecta si mai cu seama ca vei face sa fie respectata Constitutia tarii tale,
daca te respecti ca om, ca cetatean, o faci si faci totul pentru ca ea sa fie respectata.
Herr
Iohannis ia la bani marunti activitatea guvernului, se face repetitiv de ras cerand demisia Primului Ministru, incearca sa creeze sentimentul ca si stie ce spune. Ca nu este convingator, nu trebuie sa o spun eu. O spune marea majoritate a celor care l-au votat sau nu si care cert nu vor face o a doua astfel de greseala.
Lasand la o parte paiul din ochiul coalitiei,
sa vedem daca Herr Iohannis are sau nu un par in ochi:
CONSTITUTIA ROMANIEI:

1.ARTICOLUL 1
(1) România este stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil.

A facut de cand este "om politic" d
l. Iohannis ceva? A incercat sa se ocupe efectiv de "tinutul secuiesc"? A reusit cumva sa stapaneasca nemultumirile profunde ale "etniei" ca de, asa pare sa fi devenit majoritatea bastinasilor romani pe acolo? A creat premizele, la Bruxelles, ale unei stapaniri/blocare a dorintei lui Viktor Orban, maghiarul nostru de vecin, de a cotropi "pasnic" Transilvania? Domnule presedinte care este limba utilizata pe acolo? Limba romana?
Sunt ostracizati romanii, etnic vorbind, de minoritatea maghiara? Ati facut ceva in acest domeniu? Parul este zdravan dom'
presedinte, ca de, nu facurati cam nimic si, mai grav, nici acu' nu faceti.

ART (4) Statul se organizează potrivit principiului separaţiei şi echilibrului puterilor - legislativă, executivă şi judecătorească - în cadrul democraţiei constituţionale

Domnule presedinte, H
err Iohannis, ceva imixiuni ale domniei vostre pe acest domeniu cumva? Evident, nu imi permit a vorbi de trafic de influenta asupra unor procurori, astfel incat sa vedem la Inalta Curte vreun posibil concurent politic, vreun posibil prezidentiabil fiind judecat. Nu, herr Iohannis nu face asa ceva. Herr Iohannis este vertical, sportiv in sensul respectul jocului politic, al respectarii bataliei aspre dar corecte, al concurentei etc...

Teritoriul ARTICOLUL 3
(1) Teritoriul României este inalienabil.
(2) Frontierele ţării sunt consfinţite prin lege organică, cu respectarea principiilor şi a celorlalte norme general admise ale dreptului internaţional.

Facuram vorbire mai sus despre activitatea pletorica a presedintelui Romaniei in acest domeniu...


Dreptul la identitate ARTICOLUL 6
(1) Statul recunoaşte şi garantează persoanelor aparţinând minorităţilor naţionale dreptul la păstrarea, la dezvoltarea şi la exprimarea identităţii lor etnice, culturale, lingvistice şi religioase.
(2) Măsurile de protecţie luate de stat pentru păstrarea, dezvoltarea şi exprimarea identităţii persoanelor aparţinând minorităţilor naţionale trebuie să fie conforme cu principiile de egalitate şi de nediscriminare în raport cu ceilalţi cetăţeni români

Dar ce face Statul privind majoritatile din acele judete? Ce ati facut domnule presedinte pana acum pentru a proteja si interesele sale?


Relaţii internaţionale ARTICOLUL 10
România întreţine şi dezvoltă relaţii paşnice cu toate statele şi, în acest cadru, relaţii de bună vecinătate, întemeiate pe principiile şi pe celelalte norme general admise ale dreptului internaţional

Dom' presedinte, credeti ca aflat si Viktor Orban, cel maghiar cate ceva despre acest articol? Macar pe televizoarele nationale daca la Bruxelles nu sunteti la fel de vocal ca pe la noi in ultimele zile!

Simboluri naţionale ARTICOLUL 12
(1) Drapelul României este tricolor; culorile sunt aşezate vertical, în ordinea următoare începând de la lance: albastru, galben, roşu

Bine, bine dar se mai aplica si in tinutul secuiesc?? Poate oare "laboratorul" sa initieze vre o lege? Ca domnia voastra...


Egalitatea în drepturi ARTICOLUL 16
(1) Cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări.
(2) Nimeni nu este mai presus de lege.

A auzit cineva de la Cotroceni cate ceva despre fabulele lui Jean de La Fontaine? Intreb pentru ca in practica... egalitatea... trecerea unora peste sau dedesubtul arcanelor legilor... protectia acordata unora in detrimetul altora... stiti despre ce vobim, domnule presedinte?


Accesul liber la justiţie ARTICOLUL 21
(1) Orice persoană se poate adresa justiţiei pentru apărarea drepturilor, a libertăţilor şi a intereselor sale legitime.
(2) Nici o lege nu poate îngrădi exercitarea acestui drept.
(3) Părţile au dreptul la un proces echitabil şi la soluţionarea cauzelor într-un termen rezonabil.
(4) Jurisdicţiile speciale administrative sunt facultative şi gratuite.

Despre taxele de timbru ati auzit cate ceva? Despre refuzul de a judeca daca nu sunt platite sau de incapacitatea de a le plati auzirati ceva? Despre taxa legata de tribunalul administrativ, stiati?

Libertatea individuală ARTICOLUL 23
(1) Libertatea individuală şi siguranţa persoanei sunt inviolabile.
Unde, in ce tara?
(11) Până la rămânerea definitivă a hotărârii judecătoreşti de condamnare, persoana este considerată nevinovată

A auzit cineva pe cineva de la Cotroceni cerand ultimativ, chiar daca neamestecandu-se in actul de justitie, procurorilor sa nu mai faca spectacole televizate? Sa nu distruga reputatia, uneori viitorul si chiar viata a vreunui cetatean anchetat? Ati ridicat macar la fileu aceasta problema? Pana una alta, dom' presedinte, doar protejati ceea ce nu ar trebui protejat, ci infierat! Frica? Comoditate? Inconstienta? Cand dati drumul la un dosar legat de un fost presedinte de tara, chiar nu va ganditi la faptul ca veti avea probabil aceeasi soarta? Lipsa de logica? Incapacitate de a pricepe faptul ca istoria se repeta?


Inviolabilitatea domiciliului  
ARTICOLUL 27
(1) Domiciliul şi reşedinţa sunt inviolabile. Nimeni nu poate pătrunde sau rămâne în domiciliul ori în reşedinţa unei persoane fără învoirea acesteia.
(2) De la prevederile alineatului (1) se poate deroga prin lege pentru următoarele situaţii:
a) executarea unui mandat de arestare sau a unei hotărâri judecătoreşti;
b) înlăturarea unei primejdii privind viaţa, integritatea fizică sau bunurile unei persoane;
c) apărarea securităţii naţionale sau a ordinii publice;
d) prevenirea răspândirii unei epidemii.
(3) Percheziţia se dispune de judecător şi se efectuează în condiţiile şi în formele prevăzute de lege.

Despre penibilul caz al familiei profesorului Birsan auzirati cumva? Doar ca exemplu...

Dreptul la informaţie ARTICOLUL 31
(1) Dreptul persoanei de a avea acces la orice informaţie de interes public nu poate fi îngrădit.
(2) Autorităţile publice, potrivit competenţelor ce le revin, sunt obligate să asigure informarea corectă a cetăţenilor asupra treburilor publice şi asupra problemelor de interes personal.

In sistemul nostru national nu pare intradevar a fi ingradit.
Doar ca, a nu raspunde, a devenit, des, prea des lege, dolul prin omisiune este in floare.
Doar un exemplu recent: p
rimarului sectorului 2 din Bucuresti i-a fost pusa o intrebare privind exemptarea de la taxe locale ale unei asociatii, nu a uneia de interes public, ci doar... vocala si care parea a datora aproape 90.000 de lei la impozitele locale. Care, pare-se ca a fost exemptata printr-o "hotarare de consiliu local". Primarul nostru citeste dar... pana una alta tace. Ce facem in acest caz cu articolul in cauza?


Dreptul la mediu sănătos ARTICOLUL 35
(1) Statul recunoaşte dreptul oricărei persoane la un mediu înconjurător sănătos şi echilibrat ecologic.
Doar ca nu face nimic altceva decat de "a recunoaste".
Paduri taiate metodic, "aer" curat" vandut tarilor care au nevoie de un alibi...


Nivelul de trai ARTICOLUL 47
(1) Statul este obligat să ia măsuri de dezvoltare economică şi de protecţie socială, de natură să asigure cetăţenilor un nivel de trai decent.
Drept care,
dom' presedinte... suntem codasii Europei, sau aproape. Azi aveti scuza faptului ca guvernarea este a coalitiei. Dar ieri? Ciolos?


Restrângerea exerciţiului unor drepturi sau al unor libertăţi ARTICOLUL 53
(1) Exerciţiul unor drepturi sau al unor libertăţi poate fi restrâns numai prin lege şi numai dacă se impune, după caz, pentru: apărarea securităţii naţionale, a ordinii, a sănătăţii ori a moralei publice, a drepturilor şi a libertăţilor cetăţenilor; desfăşurarea instrucţiei penale; prevenirea consecinţelor unei calamităţi naturale, ale unui dezastru ori ale unui sinistru deosebit de grav.
(2) Restrângerea poate fi dispusă numai dacă este necesară într-o societate democratică. Măsura trebuie să fie proporţională cu situaţia care a determinat-o, să fie aplicată în mod nediscriminatoriu şi fără a aduce atingere existenţei dreptului sau a libertăţii.
Aici,
dom presedinte, sunteti cel care ar fi trebuit cam de multisor sa puna piciorul in pragul maghiarizarii Transilvaniei. De ce nu o faceti? Ca doar ati jurat cu mana pe Constitutie. De ce lasati romanii sa fie ostracizati? Va ganditi oare la faptul ca dupa ce nu veti mai fi protejat de functie vor fi oameni care pe acest criteriu va vor ataca?

Fidelitatea faţă de ţară ARTICOLUL 54
(1) Fidelitatea faţă de ţară este sacră.
(2) Cetăţenii cărora le sunt încredinţate funcţii publice, precum şi militarii, răspund de îndeplinirea cu credinţă a obligaţiilor ce le revin şi, în acest scop, vor depune jurământul cerut de lege.
Si pe acest criteriu veti fi atacat probabil dupa acest mandat
 

Statutul procurorilor ARTICOLUL 132
(1) Procurorii îşi desfăşoară activitatea potrivit principiului legalităţii, al imparţialităţii şi al controlului ierarhic, sub autoritatea ministrului justiţiei.
Iar daca asa spune citet Constitutia de ce in loc de a lasa Ministrul competent sa si indeplineasca atributiile aruncandu-
i inapoi cazul Kovesi va incapatanati?




Suspendarea din funcţie  

ARTICOLUL 95
(1) În cazul săvârşirii unor fapte grave prin care încalcă prevederile Constituţiei, Preşedintele României poate fi suspendat din funcţie de Camera Deputaţilor şi de Senat, în şedinţă comună, cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor, după consultarea Curţii Constituţionale. Preşedintele poate da Parlamentului explicaţii cu privire la faptele ce i se impută.
(2) Propunerea de suspendare din funcţie poate fi iniţiată de cel puţin o treime din numărul deputaţilor şi senatorilor şi se aduce, neîntârziat, la cunoştinţă Preşedintelui.
(3) Dacă propunerea de suspendare din funcţie este aprobată, în cel mult 30 de zile se organizează un referendum pentru demiterea Preşedintelui.

Punerea sub acuzare ARTICOLUL 96
(1) Camera Deputaţilor şi Senatul, în şedinţă comună, cu votul a cel puţin două treimi din numărul deputaţilor şi senatorilor, pot hotărî punerea sub acuzare a Preşedintelui României pentru înaltă trădare.
(2) Propunerea de punere sub acuzare poate fi iniţiată de majoritatea deputaţilor şi senatorilor şi se aduce, neîntârziat, la cunoştinţă Preşedintelui României pentru a putea da explicaţii cu privire la faptele ce i se impută.
Ar fi poate bine sa corelati,
domnule presedinte, aceste ultime doua articole cu cele legate de tot ce precede!!!

Cu stima,
cititorilor!
P.S  titl
ul acestui articol se poate citi si ca "parul si paiul"

Back to content | Back to main menu