ACUZ - Lucian Cornescu

Go to content

Main menu

Razboiul

Arhiva > 2012 > Decembrie 2012

RAZBOIUL

Pe vremuri, acum multi ani, am vazut un film. O tarisoara minuscula de genul San Marino sau Andora hotaraste sa atace America. In singurul sau vaporas isi inghesuie armata si, pe 4 iulie, sarbatoarea nationala a Excelentei sale (cam plouata dupa ultimele alegeri), ma refer la
Mark Henry Gitenstein, debarca si, neavand nici un opozant, toti aparatorii patriei muma americane fiind veseli, turmentati si putin adormiti dupa un gratar pletoric, castiga razboiul. America este batuta mar de microscopica armata a unui minuscul stat.

Traduc: la noi este vorba de cei cativa, admirabili, care pe frig, in ianuarie, l-au huiduit cu spor pe  actualul presedinte, generalul si atunci si acum al  armatei fiind Ponta.

De aici se creaza doua probleme :

  • Cum facem ca sa-i explicam comandantului armatei in chestiune, devenita USL, lui Ponta, ca, desi invingator, sau tocmai din acel motiv… nu trebuie in nici un caz sa se asemene cu comandantul armatei invinse, ARD (in cazul nostru Basescu). Ma refer la vanitate excesiva, la crezul ca scaunul efemer de prim-ministru este pe viata.

  • Cum facem ca sa-l convingem ca, daca continua sa faca ceea ce vox populi considera a fi greseli, va fi "descaunat" rapid, tot de popor.


Nu-i contest logica, care atunci cand inca nu se stia ca USL-ul are destui parlamentari ca sa poata schimba Constitutia, l-a dus la a confirma o alianta cu UDMR. Doar ca spunand ca ar fi posibil sa-i ia si la guvernare, a suparat o multime de votanti. Vox populi nu doreste un guvern in care sa fie, din nou, lancinant, acel UDMR.

Nu contest nici logica pur economica, care l-a dus la a mari impozitele locale. Doar ca nu era momentul…

Populatia care a votat USL a avut,repudiind PDL ul,  acelasi reflex ca cea care, in decembrie 1989, a dat de pamant cu un alt regim.

Aceeasi populatie va fi chemata la vot in curand pentru a accepta sau nu o noua Constitutie, iar daca Ponta continua sa faca greseli, cam nimeni nu-i va da puteri constitutionale sporite. Invers, multi vor considera ca au votat strimb la aceste alegeri si…vor da  si cu el de pamant.

Ponta doreste ca noua Constitutie sa limiteze puterea Presedintelui. Evident, Crin Antonescu, aliatul sau, ar trebui sa fie un mic copil ca sa accepte acest lucru si… tot evident, atunci vom vedea daca vanitatea lui Ponta va face sa sara in aer alianta USL.

Pana una alta, populatia asteapta. Asteapta de la viitorul guvern sa o faca sa traiasca mai bine. Viitorul lui Ponta este strins legat de aceasta speranta. Mai strans legat decat de "vocile de departe", cele de la Bruxelles, de la Washington.

Confirmarea acestui lucru,a faptului ca acele voci se acomodeaza cu invingatorii , fiind demonstrata  si de ultima diatriba a lui Jose Manuel Barroso care l-a confirmat citet pe Ponta si ca invingator si ca… viitor prim ministru. Cei de afara se acomodeaza intodeauna cu invingatorii. Ei sunt pragmatici!
Invingatorii, daca vor sa perdureze, sunt obligati sa-si satisfaca alegatorii. Morala….


Lucian CornescuBack to content | Back to main menu