ACUZ - Lucian Cornescu

Go to content

Main menu

Despre violul democratiei

Arhiva > 2014 > Iulie

Despre violul democratiei

A fost o vreme cand, ca social democrat, am apreciat verbiajul lui T. Basescu. Dar asta a fost candva, inainte de a-l vedea incercand si partial chiar reusind sa transforme democratia in minocratie
(Minos, fiul lui Zeus și al Europei și frate cu Rhadamanthus și cu Sarpedon. Ca să domnească singur asupra Cretei, fără să mai împartă tronul cu frații săi, Minos a implorat ajutorul lui Poseidon. Pentru a-i cîștiga încrederea supușilor, zeul a făcut să iasă din apele mării, la porunca lui Minos, un taur de o frumusețe neobișnuită. Datorită acestei minuni săvîrșite, Minos a devenit rege al Cretei. El făgăduise în schimb să-i sacrifice animalul lui Poseidon, lucru pe care nu l-a mai făcut, atrăgîndu-și în felul acesta mînia zeului. Poseidon îl pedepsește: el face ca taurul să devină furios și să-i pustiască întreaga țară).
Doar ca T.B. nu a cerut ajutorul lui Poseidon, ci al unor vremelnici oligarhi. Care, multumiti de prestatiile sale, l-au si ajutat cand a fost la ananghie in 2012.

Dupa ce a jurat sa respecte si sa faca sa fie respectata Constitutia si in profunda disonanta cu ea:
1. nu a ezitat sa pauperizeze prin interpusi intreaga tara
2. nu a ezitat sa lase etnia maghiara sa recupereze practic Ardealul, Ardeal care, spun cronicarii....
3. nu a ezitat sa lase FMI sa transforme Romania in "laborator". Diminuarea salariilor, diminuarea pensiilor iar, dupa ceva timp: sorry, nu era necesar, se putea si fara...
4. a utilizat in interes propriu aparatul coercitiv al statului, a se vedea cazuri de tip Nastase-razbunare penibila-, personala, si multe altele
5. a creat un clivaj profund in societatea romaneasca aservindu-si intai o minoritate – judecatori, procurori, servicii secrete... si intrebuintand-o des la limita scabrosului (a se vedea procurorii meargand prin sate ca sa... verifice votantii de la referendum), a se vedea cu cata lipsa de verticalitate "judeca" o fosta inalta Curte de justitie, a se vedea unele pronuntari docte ale Curtii Constitutionale, dupa toate astea a obtinut sus zisul clivaj care si dupa regimul sau va fi greu de sters din mintea multora.
6. precum Ceausescu a indus frica in oameni, si tot ca acel predecesor, nu a ezitat sa creeze, prin Macovei si altii, o imagine externa profund distorsionata a realitatii.
Mai sunt multe altele de reliefat privind si personajul.
7. a obtinut o profunda lipsa de incredere a populatiei in Justitie, in parlament, in clasa politica, distrugand de fapt notiunea insasi de stat democratic.

Dupa aceste 7 rezultate mizerabile, la rubrica "presedinti", va avea probabil si el cateva randuri. Chiar daca ele nu vor fi sub forma de laude.

Back to content | Back to main menu