ACUZ - Lucian Cornescu

Go to content

Main menu

Scrisoare deschisa

Arhiva > M-Z

Moda “scrisorilor deschise” adresate Presedintelui Romaniei” fiind  in toi, el, Presedintele, sunt convins, citindu-le, rand pe rand, cu sarg, imi permit sa-i trimit si eu una. Cu sfaturi… Eu, fost candidat la acea functie, avand un respect total fata de ceea ce ea reprezinta.

Domnule Presedinte,

Ca om politic, ca social democrat, va urmeresc cariera de cand a inceput. De fapt chiar dinainte de  anii 80.

Fara tagada, sunteti un animal de prada si posedati un instinct de conservare acut. Tot fara tagada, ati inteles printre primii oameni politici post decembristi ce inseamna  “perioada de acumulare de capital” autohton. Felicitari!

Dar, si ar trebui sa stiti acest lucru, orice animal de prada, oricare sef de haita, pe masura ce imbatraneste, daca lasa o generatie de masculi, mai tanara sa devina puternica - va fi inlaturat.

Si, din pacate, fie din obedienta, fie din obligatie, in ultimul timp gresiti. Uitand cu desavarsire principiile de baza ale filozofiei razboinice ale lui Sun Tze care prevad, citet, ca nu este bine sa te bati in acelasi timp cu toti adversarii. Ci... rand pe rand. Principii pe care le regasiti la Machiavelli (a se reciti "Printul"), la Metternich (Klemens Wenzel Nepomuk Lothar von Metternich) si la multi altii.

Ati reusit, in acelasi timp sa va puneti in cap:
1. majoritatea populatiei
2. armata.

Si ce simplu ar fi sa edulcorati putin din supararea acesteia… prin cativa pasi “de dans”. Facand uz de prerogativa Presedintelui de a gratia dand ordin sa fie eliberati militarii legati de “revolutie”. Cu  Generalul  Victor Atanasie Stanculescu in cap, el nefiind – categoric - vinovat, ci doar un Acar Paun de peste 84 de ani. Bolnav, si care, in puscarie, va urma exemplul  lui Chitac.
Gratiindu-I  veti da inapoi o bucatica de onoare Armatei, domnule Presedinte.

3. Nu va plac mogulii presei. O pot intelege dar, peste tot, in lumea intreaga, au si ei un rol de jucat intr-un sistem democratic. Pana si in Rusia…

4. Si, in loc de a va inconjura si cu oameni capabili, vizionari, va limitati in a-i avea doar pe cei obedienti.

Mai aveti oare timp, domnule Presedinte,  sa  reparati?  

Eu, optimist din fire, cred ca inca il  mai aveti. Dar doar daca  va miscati foarte repede.


LUCIAN CORNESCU
PRESEDINTE EXECUTIV AL UNIUNII ZIARISTILOR PROFESIONISTI DIN ROMANIA
Back to content | Back to main menu